16. i 17. prosinca

Sljedeći vikend u Mostaru Prvi mostarski strip vikend

Sljedeći vikend u Mostaru Prvi mostarski strip vikend
12.12.2016.
u 21:45
Pogledaj originalni članak

Strip se na velika vrata vraća u grad na Neretvi. Prvi mostarski strip vikend u organizaciji Udruženja "Mostrip" bit će organiziran 16. i 17. prosinca i okupit će poznate domaće autore poput Enisa Čišića i Renata Vladimira Bosanaca koji surađuju s čuvenim Marvel Comicsom, Dražena Kovačevića koji je neke od prvih radova, kritiku režima Slobodana Miloševića izraženu kroz karikaturu i strip, izdao za beogradski opozicijski magazin "Danga" i Milorada Vicanovića koji trenutno radi na serijalima Wunderwaffen, Jour J i USA uber alles, piše Klix.ba. 

Đani Zovko, jedan od organizatora kaže kako se ideja o organiziranju Strip vikenda nametnula na jednom od druženja nekolicine mostarskih zaljubljenika u strip. Ispijanje kava i razgovori o stripu te posjete manifestacijama u okruženju rezultirale su idejom ovog strip festivala.

"Nadamo se da ćemo festivalom uspjeti barem malo maknuti strip s margine gdje je danas te ga predstaviti kao šaren, ekspresivan, zanimljiv medij i granu umjetnosti. Osobito bismo bili zadovoljni ako uspijemo doprijeti do mlađe generacije kod koje danas nema nekog pretjeranog interesa za stripove", kaže Zovko.

Svi događaji sljedećeg vikenda održavaju se u striparnici Tarantula i u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača na Rondou.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.