Program 10. MAFF-a

Sjajna filmska ostvarenja za svačiji ukus

Sjajna filmska ostvarenja za svačiji ukus
23.11.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Mostar Film Festival, festival filmske glume, bit će održan od 24. do 30. studenoga u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru te će prvi put prikazati filmove u natjecateljskom, dokumentarnom, studentskom i dječjem programu.

Zatvorena projekcija

U natjecateljskom programu MOFF-a bit će prikazano sedam filmova među kojima će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta. Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije “Smrt u Sarajevu”, “S one strane”, “Oslobođenje Skopja”, “Ne gledaj mi u pijat”, “Ministarstvo ljubavi”, “Lazar” Svetozara Ristovksog te “Dnevnik mašinovođe”. Izvan konkurencije, na dan otvaranja festivala, bit će upriličena zatvorena projekcija igranoga filma “Mrtve ribe plivaju na leđima” Kristijana Milića, koji je u cijelosti sniman u Mostaru.

U programu “Docuspectre” bit će prikazano šest dokumentarnih filmova iz regije, i to “Čovjek koji je pojeo sebe”, “Lauš”, “Sve je bio dobar san”, “Brda 21000 Split”, “No smoking in Sarajevo” i “Druga obitelj”.

U programu “Dječji klasici”, koji se ove godine održava pod sloganom “Junaci lektire na velikom ekranu”, MOFF donosi pet igranih filmova za djecu. Među ostvarenjima rađenim po književnim djelima iz školske lektire, publika 10. MOFF-a moći će pogledati filmove “Koko i duhovi” i “Ljubav ili smrt” redatelja Daniela Kušana te drugi dio trilogije o poznatom dječaku Koku “Zagonetni dječak” redatelja Dražena Žarkovića. Uz Koka, među dječjim klasicima naći će se i “Šegrt Hlapić”. U studentskom programu “!hej studenti studentima”, koji MOFF donosi u suradnji s HT Eronetom, bit će prikazani filmovi polaznika dramskih i scenskih akademija iz Sarajeva, Zagreba, Beograda, Novog Sada i Cetinja, te će oko tridesetak studenata tijekom festivala sudjelovati u radionicama naziva “Masterclass”. Radionice su zamišljene kao svojevrsne filmske platforme na kojima će studenti moći učiti od vrhunskih filmskih profesionalaca.

O najboljim filmovima 10. MOFF-a odlučivat će žiri koji čine Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica Festivala glazbenog dokumentarnog filma “Dok’n’Ritam”, Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf, i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar. Predsjednik tročlanog međunarodnog žirija bit će glumac Velibor Topić.

Glumački velikani

Stablo ljubavi za životno djelo na 10. Mostar Film Festivalu ide u ruke glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.