Nina Obuljen Koržinek

'Šimićevi susreti' važni za očuvanje hrvatske baštine u BiH

'Šimićevi susreti' važni za očuvanje hrvatske baštine u BiH
29.04.2019.
u 20:11
Pogledaj originalni članak

Manifestaciju "Šimićevi susreti" u ponedjeljak je u Grudama otvorila ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek naglasivši kako je ova manifestacija važna za očuvanje hrvatske baštine u BiH.

-Čini mi se da se ovdje krije puno talenata i zato vam želim da nastavite njegovati uspomenu na našeg velikog umjetnika i da ovom manifestacijom pokažete zašto, zagovarajući ravnopravan položaj Hrvata u BiH i očuvanje hrvatske baštine u BiH, pokazujemo da je doprinos Hrvata izgradio ovu državu - kazala je hrvatska ministrica, otvarajući ovu značajnu književnu manifestaciju u spomen na braću književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića.

U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića, gdje se manifestacija održavala, upriličen je i prigodan program povodom završetka radova na ovoj školi.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas čestitao je načelniku Gruda, ravnateljici škole, svim djelatnicima i roditeljima na svemu što su uradili za ovaj projekt.

- Ponosan sam što Vlada Hrvatske sudjeluje u potpori ovakvim projektima. Svi oni koji će u ovoj školi prolaziti kroz proces obrazovanja zaslužuju ovakve uvjete. Vjerujem kako ćemo zajedno raditi na tome da mladi ostaju na ovim prostorima- poručio je Milas.

Nazočnima su se obratila i ravnateljica škole Lucija Mikulić.

Ravnateljica je podsjetila da su radovi na nadogradnji škole počeli u lipnju 2016. te je danas šest novih učionica i nova knjižnica. Dodala je također kako je u radove ukupno utrošeno nešto više od milijun maraka od čega je Vlada Republike Hrvatske donirala gotovo pola milijuna maraka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.