Počinje sezona

Simfonijski orkestar poziva na Večer Vivaldija

Simfonijski orkestar poziva na Večer Vivaldija
21.10.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Nakon ljetne stanke Simfonijski orkestar Mostar pozdravlja svoju vjernu publiku pozivajući ju na koncert koji će se održati u nedjelju, 23. listopada 2016., u 19.30 sati u Galeriji kraljice Katarine u Kosači.

“Učinite svoju nedjeljnu večer zanimljivom uz dirigenta Igora Tatarevića, Mostarca na privremenom radu u Zagrebu”, pozivaju iz Simfonijskog.

Prvi put u Mostaru na Večeri Vivaldija predstavit će se dvije mandoline uz pratnju mostarskih simfoničara. To su gošće iz Republike Hrvatske - Ivana Kenk-Kalebić i Stela Ivanišević.

Tempa su brza i briljantna, a Vivaldijev zaštitni znak bili su virtuoznost i stil. Na programu su Simfonija br. 1 u C-duru, Koncert za dvije mandoline, gudački orkestar i orgulje u G-duru, Concerto Grosso u G-molu i Mala simfonija u G-duru.

Simfonijski orkestar Mostar nastupit će u sastavu: Miljenko Puljić, koncert-majstor, violine: Anica Ištuk, Boris Lončar, Amila Jankoski, Alma Dizdar, Snježana Zovko, Ivana Duvnjak, Zvjezdana Patak, Radmila Pešut i Goran Milićević, violončela: Elina Gvozdić i Jelena Marković-Milićević, viole: Darko Nikolić i Sanja Manov, kontrabas: Fahrudin Stroil i orgulje: Marijana Pavlović.

Maestro Igor Tatarević (Mostar, 1976.) nakon završenog studija violine upisuje studij dirigiranja u prestižnoj klasi maestra Vjekoslava Šuteja, diplomiravši u razredu maestra Uroša Lajovca.

Jedan je od utemeljitelja Zagrebačkog orkestra mladih i osvajač prestižne nagrade za najboljeg glazbenika godine TV-emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.