Po četvrti put

Počinje festival "Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu"

Počinje festival "Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu"
05.10.2015.
u 17:35
Pogledaj originalni članak

Od danas do petka, 9. listopada u Zagrebu će se po četvrti put održati festival "Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu" a tom prigodom će publici biti predstavljeni filmovi novije bh. produkcije, organizirane brojne izložbe i bogat glazbeni program, objavio je HRT na svojoj web stranici.  

Festival organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "Ja BiH", a filmove koji će biti prikazani pomogla je odabrati Ena Rahelić, voditeljica Sarajevo Film Festivala. 

Na programu su "Otok ljubavi" Jasmile Žbanić, omnibus "Mostovi Sarajeva", film za djecu "Ljubav", dokumentarni filmovi "Rus'"Damira Ibrahimovića, "Amra i Nuno" Nedžada Begovića te kratki igrani filmovi "Iskupljenje" Mirne Dizdarević, "U plavo" Nejre Latić Hulusić i "Orfej" Tine Šmalcelj. 

Također, bit će promoviran projekt "Balada o Pišonji i Žugi" koji potpisuju Jasmin Duraković i Sejo Sekson. U goste dolaze i konceptualna umjetnica i dizajnerica Amra Zulfikarpašić, kompozitor i glazbeni producent Dado Džihan, jedan od članova i osnivača legendarnih Indexa, Ismet Nuno Arnautalić, "gastro reprezentacija" Gabriele Ključe i Igor Gudac, kojem "Zagreb jede iz ruke". 

Festival će se završiti rock koncertom grupe "Atentat", a održavat će se u Kinu Grič, Potepuh Baru, Galeriji Velvet i Galeriji Kranjčar. Dakle, ako volite Sarajevo i želite ga još više upoznati, naš je prijedlog da ne propustite festivalska događanja. 

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Ismet Efendić najavio je festival, a Davor Sučić - Sejo iz Zabranjenog pušenja i Jasmin Duraković svoj filmski projekt koji će predstaviti na večerašnjem otvorenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.