MOSTARSKO PROLJEĆE

Ostavljam te – za preispitivanje vlastite svijesti

Ostavljam te
Ostavljam te
Ostavljam te
01.04.2017.
u 12:50
Pogledaj originalni članak

- Dani Matice u Mostaru svakoga proljeća, za mene su izniman događaj, iskreno se veselim festivalu i Mostaru, gdje se, zahvaljujući dragim ljudima i prijateljima, osjećam kao kod svoje kuće. Kao dugogodišnji član Festivalskog vijeća, drago mi je da festival održava kontinuitet izvrsnih kulturnih događanja i da, nadasve, ima svoju publiku. HNK Zadar posljednjih nekoliko godina sudjeluje sa svojom produkcijama na proljetnoj manifestaciji, i toplo se nadam da će se ta suradnja održati i u budućnosti – kazao je to ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić, u povodu gostovanja predstave „Ostavljam te“ u izvedbi HNK Zadar na Mostarskom proljeću.

Mostarska publika izvrsno je primila ovo kazališno uprizorenje na Maloj sceni HNK, rađeno prema komadu Edwarda Albee – Marriage Play.

Režiju potpisuje Matjaž Latin, slovenski redaatelj, kojemu je ovo prva suradnja s HNK Zadar.
Glavne su uloge ostvarili Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber…

- Naizgled slična Virginiji Wolf, ova psihološka drama, ipak, na drukčiji način nudi polazište jednoga duhovnog putovanja i tjera nas da dublje mislimo o sebi i preispitivanju vlastite svijesti. Ona omogućava da ponovno odigramo napasti koje potiskujemo, želje koje nas salijeću... Na trenutke se čini da smo, igrajući se,
zagospodarili svojim životima, ali to je ipak samo iskrivljeno ogledalo naših nemoći kojima se smijemo lažnim, prisilnim smijehom.Sigurna sam da u "Ostavljam te" svi možemo prepoznati sami sebe, čak i onda kad nosimo životne krinke – kazala je nakon predstave Jasna Ančić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.