ŠIROKI BRIJEG

Novo na MFF-u: Fora, Retrovizor i Rendezvous

Novo na MFF-u: Fora, Retrovizor i Rendezvous
19.08.2016.
u 10:27
Pogledaj originalni članak

Sedamnaesti Mediteran Film Festival, koji se u Širokom Brijegu održava od 24. do 27. kolovoza, bit će obogaćen novim programima, a jedan od njih je MFF Fora, program za djecu u kojem će u prijepodnevnim satima biti prikazani animirani filmovi za djecu ‘Ups Noa je otišao’, redatelja Toby Genkel i Seana McCormack i ‘Top cat: Mačak za pet’, redatelja Andrésa Couturiera, priopćeno je iz tog festivala.

Za nešto starije generacije, ali i sve one koji vole znati, vidjeti i čuti kako je bilo nekada, tu je program MFF Retrovizor. Šest odličnih zapisa 'Sutjeska filma', na veliko platno donose ljepote Hercegovine i njezinoga naroda. Filmovi ‘Oteta zemlja’ Hajrudina Krvavca, ‘Kamen i zemlja’ Ivana Fogla, ‘Poteci vodo uzbrdo’ Žike Ristić, ‘Neretvom prema moru’ Sejfudina Tanovića, ‘Kolo života’ Suada Mrkonjića i ‘Beskrušna zemlja’ Ranka Stanišića bit će prikazani u četvrtak 25. kolovoza, prenosi Fena.

"Uz Foru i Retrovizor, ljubitelji filma imat će priliku posjetiti i MFF Rendezvous, prijepodnevno druženje uz kavu na kojem će zanimljivi filmski predavači predstaviti svoja znanja i viđenja sedme umjetnosti danas, produkcije, stvaranja, i svega onoga što vas zanima o filmu, a ne libite se pitati. Druženje će trajati sva četiri dana Festivala, u prijepodnevnim satima, u press centru MFF-a (prostorije Narodne knjižnice)", navode iz MFF-a.

Uz nove, 17. izdanje Festivala donosi i program "Open air cinema", čarolija pod zvijezdama u središtu Širokog Brijega, u kojem će u suradnji s "Operacijom kino", bit prikazani igrani filmovi "Brooklyn" i "Ljubav i prijateljstvo".

Kao film zatvaranja ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala izabran je igrani film hrvatskoga redatelja Antonia Nuića "Život je truba". Komedija, koja pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, bit će prikazana u subotu 27. kolovoza, nakon svečane dodjele nagrada najboljim filmovima 17.MFF-a, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.