HNK Mostar

Njirić: Polaznici pokazuju zavidno glumačko umijeće

Njirić: Polaznici pokazuju zavidno glumačko umijeće
02.09.2015.
u 06:30
ZANIMANJE je veliko, a Dramski studio može primiti samo 30 polaznika
Pogledaj originalni članak

Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u subotu, 5. rujna 2015., u 18 sati bit će održana druga audicija za prijam polaznika Dramskog studija HNK u Mostaru.

Trideset polaznika

Dramski će studio primiti najviše 30 polaznika, i to u dvije skupine - mlađoj i starijoj. Prvu skupinu od najviše 15 polaznika činit će srednjoškolska dob, a stariju, također, najviše do 15 polaznika maksimalne starosti do 25 godina. Rad Dramskog studija HNK vodit će glumac, prvak drame HNK, Velimir Pšeničnik Njirić sa stručnim suradnicima.

Na audiciji će se od prijavljenih tražiti najmanje jedan monolog iz dramske literature po izboru kandidata, zatim recitiranje poezije, najmanje jedna pjesma, po izboru kandidata.

Prijave za audiciju nisu nužne, no zainteresirani ih s osobnim podacima mogu poslati SMS-om na broj

063 077 975, e-mailom na velcivelci@gmail.com ili porukom na Facebooku voditelju Dramskog studija na profil Velimir Psenicnik Njiric.

- Jako sam zadovoljan kako je prošla prva audicija. Tu je mnogo talenata. Svi prijavljeni, njih 15, su zadovoljili kriterije, a njima će se pridružiti još 15 kandidata. Zanimanje je veliko, ali zbog ograničenosti nismo u mogućnosti primiti više polaznika - kazao nam je Pšeničnik Njirić.

On je istaknuo da su ga obradovali muškarci koji su se prijavili na audiciju, što ranije nije bio slučaj, te pokazali odlično glumačko umijeće.

Glumačke tajne

Iz Dramskog studija također napominju kako ovu školu nije službeno verificiralo ministarstvo te da je riječ o internom tečaju HNK Mostar.

- Međutim, to nikako ne znači da mladi ovdje neće naučiti tajne glumačkog zanata i dobiti prigodu nastupiti u nekoj od predstava HNK Mostar - dodaje Pšeničnik Njirić.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.