ODLAZAK GLUMAČKOG VELIKANA

Nakon duge i teške bolesti preminuo Mladen Vasary, svi su ga obožavali kao Peru iz filma 'Družba Pere Kvržice'

Nakon duge i teške bolesti preminuo Mladen Vasary, svi su ga obožavali kao Peru iz filma 'Družba Pere Kvržice'
21.11.2022.
u 19:31
Mladen Vasary preminuo je u 69. godini života u Zagrebu. Rođen je u Sloveniji, školovao se u Parizu i ostvario uspješnu inozemnu karijeru, a u srcima publike ostat će zauvijek kao mali Pero iz klasika 'Družba Pere Kvržice'
Pogledaj originalni članak

Nakon duge i teške bolesti preminuo je kazališni, televizijski i filmski glumac Mladen Vasary kojeg su svi zavoljeli zbog lika malenog Pere iz kultnog dječjeg filma 'Družba Pere Kvržice'. Vasary je preminuo u 69. godini života u Zagrebu, a tužna vijest objavljena je na Facebook stranici Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac. 

- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe ostavio je neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovjek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.

 

Vasary je rođen 9. svibnja 1954. u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976., a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu. 
Boraveći u inozemstvu, glumio u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazališnim trupama ostvarivši veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. 

Glumio je također u više zagrebačkih kazališta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a posljednjih godina i u Teatru Ulysses.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.