Iskoristite mogućnost

Nagrađeni filmovi s festivala mladih filmaša dostupni online

Foto: Erik Witsoe/Unsplash
Nagrađeni filmovi s festivala mladih filmaša dostupni online
17.09.2021.
u 08:25
Pogledaj originalni članak

Najbolji srednjoškolski filmovi s ovogodišnje 14. Filmske revije mladeži i 26. Four River Film Festivala mogu se pogledati online do 20. rujna.

Grand Prix osvojio je španjolski film “Zalij mi cvijeće” u režiji Jordi Sanz, uz obrazloženje žirija da je ovo jedan ozbiljan pristup intimnoj temi koja je ispričana preciznim, autentičnim i pronicljivim filmskim sredstvima.

Nagradu publike dobio je film “Pisac” u režiji učenika Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba, a  Žutu zastavu, koju žiri mladih dodjeljuje filmu koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje, primio je film “Pokreni solidarnost” Medicinske škole Osijek.

S festivala poručuju da, iako, zbog pandemijskih neprilika, nisu bili u cijelosti uživo, iz godine u godinu raduje ih interes publike – karlovačka publika pratila je natjecateljski program i večernje projekcije, a preko 10.000 korisnika pogledalo je filmove iz natjecateljskog programa online.

Four River Film Festival i Filmska revija mladeži zatvoreni su u subotu, 11. rujna dodjelom nagrada u Urbanom parku Hrvatskog doma, a dodatne online projekcije nagrađenih filmova mogu se pogledati na https://frff.com.hr/screening-schedule/.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.