Intervju, Mario Kovač

Mladi u Hrvatskoj ne znaju ni tko je Ivo Andrić

Mladi u Hrvatskoj ne znaju ni tko je Ivo Andrić
04.10.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Akademski kazališni redatelj Mario Kovač režirao je četrdesetak profesionalnih i stotinjak amaterskih predstava. Snimio je i nekoliko filmova, napisao nekoliko knjiga, pokrenuo desetak festivala, odsvirao ili otpjevao dvjestotinjak koncerata, bio DJ barem petstotinjak puta u životu i strastveni je ljubitelj glazbe i kvizova. Povod za razgovor s njim je predstava “Smeće” mostarskog umjetnika Ive Krešića, koja je sinoć premijerno izvedena u Mostaru.

Kako je došlo do suradnje s Ivom Krešićem?

Ivo i ja upoznali smo se prije nekoliko godina u zagrebačkom klubu Močvara, gdje je on gostovao s predstavom “Otirač”. Ostali smo u kontaktu...i u jednom trenutku me Ivo pitao bih li pristao raditi mu monodramu. Poslao mi je par svojih tekstova i od svih mi se najviše svidio “Smeće”.

Zbog čega?

Ukratko, Ivo igra jednog od onih ljudi - susjeda, za kojeg bi rekli da ne bi ni mrava zgazio, ugledan susjed, pristojan, uvijek pozdravi, što se kaže, ne bi mrava zgazio i onda odjednom završi u crnoj kronici... I tu mi se svidjelo kako je Ivo, kroz jednu crnohumornu prizmu, uspio pokazati način razmišljanja takve osobe. Glavno nam je pitanje bilo hoće li Ivo pokazati glumačku izvrsnost i mogu reći da je u sat i 15 minuta, koliko je trajala predstava u premijernoj izvedbi, uspio izdržati cijelo vrijeme koncentraciju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.