26. svibnja

Komedija “Mostarska djelidba” u petak u NPM-u

Komedija “Mostarska djelidba” u petak u NPM-u
23.05.2017.
u 13:47
Pogledaj originalni članak

Hit komedija “Mostarska djelidba” na repertoaru je Narodnog pozorišta Mostar u petak, 26. svibnja 2017. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a. Predstavu je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović (1951. – 2014.). U predstavi igraju Amela Kreso, Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, priopćeno je iz NP Mostar. 

Premijerom ove predstave svečano je otvoren međunarodni festival komedije “Mostarska liska” 2008. godine, i te je godine “Mostarska djelidba” osvojila specijalnu plaketu stručnog žirija. Komedija prepoznatljivog rediteljskog rukopisa Sulejmana Kupusovića redovito izaziva veliki interes publike i prava je prilika da se podsjetimo na djelo ovog velikog redatelja koji se svojim radom u Narodnom pozorištu u Mostaru dokazao kao istinski prijatelj ove kazališne kuće. 

“Mostarska djelidba” u Kupusovićevoj režiji je parodija o našoj autodestrukciji, o nama poganima i zlima; ogolila je do bola i
uzaludnosti istinu o vjekovnim osobinama i problemima “našeg” svijeta i podneblja. Ona će vas nasmijati i podsjetiti koliko čovjek zna biti neuk, pohlepan, malen u svojim ambicijama i željama. Podsjeća što je prolazno, a što vječno – sve kroz niz situacija i odličan humor.

U režiji Sulejmana Kupusovića ova komedija počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, uz predožbu zemlje u kakvoj živimo i danas. Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bh. kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli, ljudi, vjera, zemlja…sve. Tema aktualna tada i izrazito aktualna danas. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi ali mentalitet ljudi i problemi u osnovi ostaju uvijek isti. Doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovog bezvremenskog djela, priopćeno je iz NP Mostar. 

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.