U Mostaru počelo snimanje filma “Mrtve ribe plivaju na leđima”

Knezović: Radimo vrhunski film na ponos Mostaru i Hercegovini

BiH,03.04.16.Mostar, Pocelo snimanje filma Mrtve ribe plivaju na ledima, Photo:Stojan Lasic
BiH,03.04.16.Mostar, Pocelo snimanje filma Mrtve ribe plivaju na ledima, Photo:Stojan Lasic
06.11.2015., Zagreb - Pisac Bekim Sejranovic. Photo: Borna Filic/PIXSELL
BiH,03.04.16.Mostar, Pocelo snimanje filma Mrtve ribe plivaju na ledima, Photo:Stojan Lasic
BiH,03.04.16.Mostar, Pocelo snimanje filma Mrtve ribe plivaju na ledima, Photo:Stojan Lasic
04.04.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Zatvorena cesta prema nekadašnjoj “Staklenoj banci”, policija koja pazi na vozače, upaljena rotacijska svjetla na policijskom vozilu..., upravo je ta scena jučer zbunila brojne Mostarce koji su šaputali o nekom “crnom” događaju, pokušavajući otkriti o čemu je zapravo riječ. Ipak, oni koji su pratili medije znali su da je Mostar ovih dana postao filmski grad, zahvaljujući novom filmu u njihovom gradu - “Mrtve ribe plivaju na leđima”, prema istoimenoj knjizi bh. pisca i jednog od najboljih filmskih scenarista u regiji Josipa Mlakića, piše Večernji list BiH.

Poznati glumci

Redatelj filma je Kristijan Milić, a producenti su Maja Lasić i legendarni Slaven Knezović. Čovjek čije uloge i glumačka ostvarenja oduševljavaju, i koji Mostar, zahvaljujući Danima filma, pretvara u filmski grad, Slaven Knezović, za “Večernji list” prokomentirao je prvi dan snimanja. - Prvi dan je protekao odlično, lijepo smo započeli. Upravo ovdje u središtu Mostara. Evo, kavana “Groblje slonova” koja se tako zove u filmu, a inače je “Kavana kod Radmile”, bila je danas poprište događaja. Prvog dana napravili smo jako dobre scene i nadam se da ćemo u ovom ritmu nastaviti kroz čitav mjesec, govori nam proslavljeni glumac. U filmu uloge igraju Goran Bogdan, Dragan Despot, Marinko Prga, Velibor Topić, Asim Ugljen, Đorđe Kukljica i Slavenov brat Mario, iz grupe Zoster, kao i brojni drugi. Za film je vladalo ogromno zanimanje, a Maja i Slaven okupili su glumce iz svih kazališnih kuća u Mostaru. U filmu nema izrazite glavne uloge. Sastojat će se od 10 ili 11 cjelina, a sve se događa u sadašnjosti.

- Radi se o zbirci priča koje se događa u poratnim godinama u bh. provinciji. Bizarno samoubojstvo je uznemirilo sve građane. U filmu otvaramo više tema tako da će se naći za svakog nešto, kazao je Knezović.

Uloge u filmu

U filmu postoje 42 govorne uloge. Financijska konstrukcija filma dobrim dijelom je zatvorena zahvaljujući Hrvatskom audiovizualnom centru i to 51 posto, a Fondacija za kinematografiju Sarajevo snosi 20 posto. To će biti dovoljno za snimanje, a potom slijedi postprodukcija za koju treba naći ostatak sredstava, a Knezović vjeruje da sa zatvaranjem kompletne priče, gledajući financijski, neće biti problema. Knezović će se, osim kao producent, u filmu pojaviti i kao glumac. Ranije je priznao da film doživljava kao svoju “Na Drini ćupriju” i zato ništa nije prepuštao slučaju, a u tim je uzeo ekipu vrhunskih stručnjaka. - Malo ćemo dekomodirati građane Mostara, ali nije ni to svaki dan i nadam se razumijevanju jer će biti malo zatvaranja ulica. Uvjeren sam da radimo jedan vrhunski film koji će biti na ponos građanima Mostara, ali i čitavoj Hercegovini, zaključuje proslavljeni glumac, producent i direktor Dana filma Mostar.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.