Žepče

Kamen temeljac za Dnevni centar

Kamen temeljac za Dnevni centar
07.12.2015.
u 07:00
Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Novom naselju Kamen su položili načelnik Mato Zovko, a u ime Veleposlanstva Njemačke Frank Werner, Udruženja 'Humanost' Marijo Vrbić te ministar Sinanović
Pogledaj originalni članak

U Novom naselju u Žepču je položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama.

Položen temeljac

Kamen su položili načelnik Žepča Mato Zovko, rukovoditelj  ekonomskog odjela Veleposlanstva Njemačke Frank Werner, predsjednik UO Udruženja "Humanost" Marijo Vrbić i koordinator projekata organizacije Terra Tech Andreas Schönemann te ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Vladi ZDŽ Mensur Sinanović.

Načelnik Mato Zovko je naglasio kako će lokalna zajednica uvijek stati uz ovakve projekte te kako je ovo odličan primjer humanosti i suradnje.

Nazočnima se obratio i rukovoditelj ekonomskog odjela Veleposlanstva Njemačke u BiH Frank Werner koji je kazao kako mu je drago što je njegov prvi posjet Žepču vezan uz human događaj, a posebno je sretan što će uskoro sva djeca i odrasli s posebnim potrebama biti u mogućnosti koristiti jednu modernu i kvalitetnu zgradu te imati ljude koji će se skrbiti o njima i pružiti im svu potrebnu pomoć.

U financiranju sudjeluju Ministarstvo za razvoj Vlade Njemačke preko HO Terra Tech i Udruženja "Humanost" s 1,173.500 KM, Vlada ZDŽ s 200.000 KM, općina Žepče s 120.000 KM koja je osigurala zemljište za izgradnju, dokumentaciju i priključke na infrastrukturu te privatni donatori iz Njemačke s oko 40.000 KM. Vrijednost projekta je 1,533.500 maraka.

Nositelj provedbe projekta je Udruženje "Humanost" Zenica. Očekuje se da izgradnja objekta bude završena do ljeta 2016., a njegovo otvaranje planirano je za mjesec rujan.

Svečani program

U svečanom dijelu programa nastupili su korisnici Ustanove Dnevni centar Maglaj i djeca vrtića "Don Ivica Čondrić" Žepče. Ciljna skupina Dnevnog centra će biti osobe s posebnim potrebama s područja općine Maglaj, općine Zavidovići i općine Žepče, djeca i mladi školske dobi koji zbog svojih posebnih potreba ne mogu pohađati redovitu školu te odrasle osobe s posebnim potrebama. Korisnicima školske dobi Dnevni centar će pružati usluge individualnog terapijskog i skupnog odgojno-obrazovnog rada, dok će odraslima omogućiti edukaciju, rehabilitaciju i osposobljavanje za rad. *

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.