27. izdanje

Kako teku pripreme za ovogodišnji Sarajevo Film Festival?

Kako teku pripreme za ovogodišnji Sarajevo Film Festival?
03.08.2021.
u 20:15
Pogledaj originalni članak

Deset je dana do početka 27. izdanja Sarajevo Film Festivala. Da se festival približava, vidljivo je po radovima ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

Ispred najveće bh. kazališne kuće počelo je postavljanje festivalske pozornice, a nedaleko je postavljeno i najveće kino platno u regiji, u ljetnom kinu Metalac, a uskoro će tu biti i stolice. Na 27. Sarajevo Film Festivalu publika će moći birati na koji način će biti prisutna na festivalu. 

“Za one koji se ne osjećaju dobro da mogu doći do Sarajeva ili žele biti u zatvorenim ili otvorenim kinima s dosta ljudi imamo i online program kompletnog festivala, tako da festival se kreće napred. Idemo dalje s načinom na koji se eventi događaju, mada bih se ipak usudio reći da je ovo prvi postpandemijski festival”, rekao je za BHRT šef Industrijskog odjela SFF-a Jovan Marjanović.

Za nagradu “Srce Sarajeva” u natjecateljskim programima ukupno će se natjecati 48 filmova.

Izbornica Natjecateljskog programa za igrani film Elma Tataragić kaže kako imaju uvijek neke novine, neke nove programske cjeline, neka nova unaprijeđenja. 

"Ove godine su to nagrade koje ćemo dodijeliti za televizijske autore, radnike, suradnika i izvođače. I to je nešto, rekla bih, što je ove godine sigurno novost i fokus samoga Festivala”, kazala je Tataragić.

Uz mnoge regionalne filmske aktere, gost Festivala bit će čuveni redatelj Wim Wenders, kojem će biti uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva”. 

Građani Sarajeva s nestrpljenjem očekuju najveći kulturni događaj u svom gradu.

Ključne riječi
SFF
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.