"Jesenji likovni salon"

Izložena 52 djela članova udruženja

Izložena 52 djela članova udruženja
29.10.2015.
u 06:15
NAGRAĐENI RAD djelo je kipara Dalibora Nikolića
Pogledaj originalni članak

Tradicionalna godišnja izložba "Jesenji likovni salon", u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH (DHLU FBiH), otvorena je u srijedu u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

Uime DHLU-a nazočnima se obratio predsjednik Darijo Pehar koji je istaknuo kako posjetitelji izložbe mogu pogledati 52 djela članova udruženja te kako na izložbi, uz veterane i stasale umjetnike, izlaže i veliki broj mladih umjetnika.

Mladost i iskustvo

Pehar je dodao kako je stručni žiri od članova umjetničkog vijeća za nagrađeni rad odabrao djelo mostarskog kipara Dalibora Nikolića "Artwear", uzimajući u obzir tehničku izvrsnost izvedbe i ideje koja problematizira umjetnikovu ulogu u današnjem svijetu. Govoreći o samoj izložbi, jedan od izlagača, istaknuti mostarski slikar Marin Topić kazao je kako Društvo hrvatskih likovnih umjetnika FBiH svake godine organizira izložbu na dan smrti kraljice Katarine Kosače.

"Svake godine na ovaj dan okupimo se, damo svoja najbolja djela i napravimo prekrasnu izložbu, napravimo lijepo urbano ozračje koje podsjeća na nekadašnji Mostar, kada su se umjetnici natjecali tko će skladati bolje pjesme i naslikati bolje slike", kazao je tom prigodom Topić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazivši zadovoljstvo što se nalazi među umjetnicima i što ih može pozdraviti. Kazao je kako će Grad Mostar

i dalje podržavati to što radi Društvo hrvatskih likovnih umjetnika FBiH.

Velika izložba

"U sklopu Sveučilišta u Mostaru imamo i Likovnu akademiju te time mnogo veće mogućnosti da se mladi ljudi školuju i pokažu svoj talent i raskoš. Vjerujem kako Mostar svojom ljepotom plijeni mnoge različite umjetnike koji dolaze u ovaj grad, kako on na njih ostavlja inspirativan trag i da će u daljnjem radu iskoristiti raskoš boja koju se može vidjeti u Mostaru, kao i da će ih ona ponukati na stvaranje remek-djela", kazao je Bešlić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.