sutra predstavljanje

Iz tiska izašla knjiga "Zlato i tamjan" fra Drage Bojića

Iz tiska izašla knjiga "Zlato i tamjan" fra Drage Bojića
24.07.2016.
u 18:38
Pogledaj originalni članak

U izdanju Centra za kritičko mišljenje i portala Tacno.net objavljena je knjiga bh. franjevca, teologa i publiciste Drage Bojića pod naslovom "Zlato i tamjan, kritički osvrti na politiku i religiju".

Knjiga kako kaže Drago Bojić sadrži izabrane tekstove i intervjue koji su objavljivani od 2010. do 2016. godine u različitim tiskanim i digitalnim medijima.

- Na kraju svakog teksta/intervjua naznačeni su vrijeme i medij na kojem su objavljeni. Izabrani tekstovi i intervjui su kritika društveno-političkih i religijsko-crkvenih fenomena - kaže Bojić dodajući da su nastanku tekstova i knjige važnu ulogu imali razgovori i  razmjena mišljenja s prijateljima.

Dizajn korica i ilustracije su djelo Mirze F. Ibrahimpašića, predgovor je napisao Viktor Ivančić.  

U predgovoru Viktora Ivanačića navodi se da se kod Drage Bojića ne radi samo o raskrinkavanju nacionalizma, nego i o punoj svijesti o tome da je nacionalna mobilizacija najčešće paravan za golu kapitalističku eksploataciju.

- On upozorava, primjerice, da iz crkvenih krugova izostaje „ozbiljnija i temeljitija kritika političkih i ekonomskih centara moći koji su izravno odgovorni za siromaštvo“, ti krugovi svojom šutnjom „podržavaju izrabljivačke neokapitalističke politike“, zbog toga: „Umjesto moraliziranja i seciranja seksualnog morala vjernika i njihove intime, predstavnici Crkve bi morali i češće i angažiranije govoriti o socijalnom moralu i odgovornosti“.

Predstavljanje knjige održati će se sutra u hotelu Bristol u Mostaru. O knjizi će govoriti uz autora i Viktor Ivančić, Senad Pećanin, Amer Bahtijar a moderator će biti Nikola Vučić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.