Suradnja

Čavara spreman pomoći Društvu hrvatskih književnika

Čavara spreman pomoći Društvu hrvatskih književnika
15.01.2016.
u 07:00
‘Zbog nedostatka sredstava, stanje u Društvu je sve složenije, a kulturni programi i projekti su reducirani’, kazao je Sivrić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) Ivanom Sivrićem, Mijom Tokićem, Ljubom Krmekom i Mirom Jezerčić.

Predsjednik Društva Ivan Sivrić upoznao je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru s radom Društva, te istaknuo određene probleme s kojim se susreću u svom radu.

“Društvo je osnovano prije 23 godine i ima 137 članova koji žive u BiH ili su podrijetlom iz BiH. Društvo redovito organizira kulturne programe, kao što su ‘Šimićevi susreti’ i ‘Humski dani poezije’, te izdaje velik broj književnih djela. Nažalost, zbog nedostatka sredstava, stanje u Društvu je sve složenije, a kulturni programi i projekti su reducirani”, kazao je predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Sivrić koji je tom prigodom predsjedniku Čavari uručio neka od izdanja ovog društva, među kojima i novi dvobroj časopisa za književnost, kulturu i društvene teme “Osvit”. Predsjednik FBiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu Društva i spremnost za suradnju na rješavanju problema koji sprečavaju njegovo normalno funkcioniranje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.