Formiranje vlade

Konačno će biti usvojen prijedlog proračuna HBŽ-a

Foto: VL FOTO
Konačno će biti usvojen prijedlog proračuna HBŽ-a
02.05.2012.
u 16:46
Na dnevnom redu sjednice biti i formirane nove Vlade
Pogledaj originalni članak

Na sjednici novog saziva Skupštine Livanjskog kantona koja će biti održana najkasnije do 11. svibnja usvojiti će se prijedlog kantonalnog budžeta za 2012. godinu, potvrdio je predsjedavajući Predsjedništva Skupštine Dinko Barać iz HDZ-a 1990. Barać je rekao lokalnim medijima da će na dnevnom redu sjednice biti i formiranje nove Vlade, ali da u ovom trenutku ne postoji konsenzus parlamentarnih stranaka o tom pitanju, odnosno dvotrećinska većina potrebna za potvrđivanje Vlade. Formiranje nove izvršne vlasti u Livanjskom kantonu i dalje je neizvjesno jer koaliciji HDZ BiH, HDZ 1990, SNSD i SDA, koja ima 16 mandata u Skupštini, nedostaje još jedan glas za potvrđivanje vlade koju će predložiti mandatar Nediljko Rimac iz HDZ-a 1990.

Livanjski kanton jedini je u FBiH koji ni 19 mjeseci nakon parlamentarnih izbora u BiH nema novu vladu, jer opozicijske stranke ne žele da premijer ovog kantona u još jednom mandatu bude Rimac. On je 2. ožujka podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Vlade u tehničkom mandatu, tako da Livanjski kanton nema izvršnu vlast, što se negativno reflektira na ukupnu ekonomsku i socijalnu situaciju i život stanovnika na području svih šest općtina ovog kantona. Sve isplate iz kantonalnog budžeta blokirane su od 1. travnja a očekuje se da će većina predstavnika političkih stranaka podržati prijedlog budžeta za 2012. godinu iz koga i sami primaju plate.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
madmax4
21:09 02.05.2012.

Naziv Livanjski kanton ne postoji -postoji samo naziv Hercegbosanska županija, sve dok Skupština HBŽ ne promjeni naziv Županija u Kanton, isti se i dalje tako zove, prema tome nasjedate na Bošnjačku propagandu i FTV, jednom riječju žalosno. Također, Budžet nije hrvatska riječ nego Proračun, ako već ne prenosite vijest iz RS, a niste jel stoji piše Večernji molim Vas da se držite hrvatskog jezika i pravopisa. Nadalje, plate nije hr. riječ nego plaće. Kao Vaš dugogodišnji čitatelj razočaran sam ovim člankom, jezikom, a i samim tekstom kao da je pisala nepismena osoba. L.P.