MOSTAR

Kod Žitomislića u prometnoj nesreći poginuo Petar Mlikota

Foto: VL FOTO
Kod Žitomislića u prometnoj nesreći poginuo Petar Mlikota
15.11.2010.
u 07:52
Igor Pavlić, koji je bio na mjestu suvozača, zadobio je potres mozga i nije životno ugrožen
Pogledaj originalni članak

U noći sa subote na nedjelju oko 3.30 sati na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Čapljina, u mjestu Žitomislići dogodila se teža prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo vozilo lancia (A09-T-748), a koje je sletjelo s ceste.

Vozač poginuo

U ovoj prometnoj nesreći, kako je rečeno iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, smrtno je stradao Petar Mlikota, dok je Igor Pavlić, koji je bio na mjestu suvozača, zadobio ozljede neutvrđenog stupnja.

Iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišne kliničke bolnice Mostar potvrđeno je da je u Centar uregentne medicine (CUM) primljen I. P. (1990.) koji je zadobio ozljede neutvrđenog stupnja, odnosno potres mozga te je smješten na Odjel za neurokirurgiju SKB Mostar. Nije životno ugrožen.

Kako je priopćeno iz Operativnog centra MUP-a HN županije, promet je na ovom dijelu magistralne ceste u potpunosti bio obustavljen do 6 sati.

Kako se moglo neslužbeno doznati, dvojica mladića su bila sa svojim prijateljima u Čapljini u jednom od kafića s društvom.

Po svemu je to bio sasvim uobičajeni izlazak, kao i mnogi drugi dotada.

Ništa nije naslućivalo da bi se mogla dogoditi tragedija. Krenuli su kući i na izlazu iz Čapljine poslije prvog tunela, nesretni Petar Mlikota je najvjerojatnije izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

Nevjerica i tuga

Također neslužbeno, doznaje se i da je nesretni mladić od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok je njegov prijatelj Igor Pavlić zadobio ozljede neutvrđenog stupnja, ali da srećom nije životno ugrožen.

Jučer je nevjerica i tuga vladala u domu obitelji Mlikota u naselju Žitomislići, a mnogobrojna rodbina i prijatelji su došli izraziti sućut shrvanoj i neutješnoj obitelji.

Obitelj Mlikota je osim Petra imala još dvoje djece, sina i kćer.

Već jučer se mogla vidjeti i grupa na društvenoj mreži Facebook koju su oformili prijatelji Petra Mlikote. Na njoj svi imaju samo riječi hvale za Petra i iz svake napisane poruke može se iščitati šok i nevjerica. Pokop tragično stradalog mladića je danas u 15 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.