Mostar

“Knez” ulovio i žene dilerice

“Knez” ulovio i žene dilerice
02.09.2012.
u 11:25
Uhićeni su Brane Kolovrat i njegov brat Slaven te nevjenčana supruga Slađana Grbešić, kao i Snježana Gaković, Senka Dugalić te Goran Milavić iz Mostara i Sarajlija Rade Vokić
Pogledaj originalni članak

Skupina Branimira Kolovrata Brane iz Mostara, koja je uhićena u akciji MUP-a FBiH kodnog naziva ‘Knez’, mjesečno je zarađivala više od 75.000 maraka na prodaji heroina ovisnicima u Mostaru. Zapravo, kako navode istražitelji, to je razlika od nabavne i prodajne cijene za 1,5 kilogram heroina, koliko su mjesečno prodavali ovisnicima. Kako se sumnja, ova je skupina redovito opskrbljivala na desetke teških ovisnika, a dnevno je znala prodati i po 100 ‘pizeva’. Inače, ulična cijena jednog grama heroina kreće se između 50 i 80 KM. Kolovrata i još sedam uhićenih, među kojima se dalo vidjeti i članova njegove uže obitelji, saslušala je županijska tužiteljica Eldina Biuk. Policija je na njena vrata dovela Senku Dugalić, Branina brata Slavena te nevjenčanu suprugu Slađanu Grbešić, kao i Snježanu Gaković, te Gorana Milavića iz Mostara i Sarajliju Radu Vokića. Tragalo se za Senkinom kćeri Andreom.

Za pretpostaviti je da se klupko počelo odmotavati još početkom kolovoza kada je u Jablanici presreten fiat croma, talijanskih oznaka. Naime, vidjevši inspektore, Goran Milavić je zaključao vozilo, ali je zaboravio na otvoren prozor pa su ga zaskočili. Kažu da su mu u vratima pronašli 100 gr heroina pa ga ubrzo pustili. To je očito bio mamac, a istraga još nije zaključena. Također, navodi se da je uhićeno ukupno devet osoba koje se već dulje vrijeme sumnjiče za trgovinu drogom. Jedno je u međuvremenu pušteno da se brani sa slobode. Ako je točno da je svim policijskim agencijama, na što su posljednje dvije godine ukazivali i brojni anonimni telefonski pozivi na broj Krimolovca, a što su svakodnevno mogli posvjedočiti i susjedi uhićenih sumnjivaca, ispod čijih prozora i vrata su se okupljali narkomani, ostaje otvoreno pitanje: Zašto se na ‘Kneza’ toliko dugo čekalo? Jedni se istražitelji pravdaju da to nije u njihovoj nadležnosti, a drugi da se teško može ući u trag i prikupiti dovoljno valjanih dokaza protiv dobro uigrane skupine dilera. Zato su se morali upotrijebiti prisluškivači i prikriveni agenti te je za kratko vrijeme pala prva klapa u Hercegovini. Podsjetimo, prvi dio akcije ‘Knez’ okončan je u četvrtak rano ujutro odveć spektakularnim upadom u stan Brane Kolovrata, u Ulici kralja Tomislava, broj 77c (kraj avenije), kada su se specijalci preko krova konopcima spustili na balkon petog kata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.