SLUŽBENO

Kebo pokrenuo inicijativu za rekonstrukciju Vlade FBiH

Kebo pokrenuo inicijativu za rekonstrukciju Vlade FBiH
30.10.2013.
u 15:59
Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, Kebo je spreman ponuditi neopozivu ostavku
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je službeno objavio da će pokrenuti inicijativu za rekonstrukciju Vlade Federacije BiH. Kebo je to najavio na sastanku s predstavnicima Centara civilnih inicijativa u Tuzli.

On je za Agenciju Fena pojasnio da je do takve odluke došao na osnovu više čimbenika, a prvenstveno što su izvještaji nevladinih organizacija, između ostalog Centara civilnih inicijativa, ali i određenih političkih subjekata, pokazali da aktuelna Vlada FBiH ne radi u korist naroda i građana, što joj je obveza.

U kontekstu smjene pojedinih ministara Kebo će razgovarati unutar stranaka koje čine većinu u Federaciji BiH, a dogovor mora biti postignut konsenzusom. - Prošle su tri godine, a politička i ekonomska situacija je katastrofalna, vlada jedna shizofrena situacija. Ne mogu dozvoliti da se takvo stanje nastavi, jer je period do izbora sasvim dovoljan da se naprave učinkovite promjene i krene ka boljitku - naglasio je.

Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, Kebo je spreman ponuditi neopozivu ostavku te se zajedno s civilnim društvom demokratskim metodama boriti za promjene.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.