Napad na Čeha

Kao u J. Bondu: Daljinski aktivirali 12 strojnica i digli auto u zrak

Foto: Renato Branđolica
Nikola Kišanić
25.07.2013.
u 21:32
Automobil iz kojeg su prštali meci uskoro je eksplodirao. Puške su aktivirane daljinski čim je Krejčir izašao iz svog mercedesa.
Pogledaj originalni članak

Radovan Krejčir, kontroverzni je češki biznismen koji se dovodi u vezu sa Darkom Šarićem, odbjeglim narko bosom, i Dobrosavom Gavrićem, osuđenim za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana, a preživio je jučerašnji atentat u Južnoafričkoj Republici koji se lako mogao poistovjetiti s nekom scenom iz filma Jamesa Bonda.

Policija istražuje napad za koji smatraju da je povezan sa ratovima kriminalnog podzemlja Johanesburga, a Krejčir je rekao da ga pokušaj ubojstva nije iznenadio, piše Independent.

- Cijeli život mi je kao neki film s Jamesom Bondom. Tako ja živim - rekao je Krejčir.

 Na pitanje zna li tko bi ga želio ubiti, Krejčir je odgovorio:

- Čak i da mi neko padne na pamet, ne bih vam rekao.

Na Krejčira je pucano iz čak 12 pušaka skrivenih iza registracijskih tablica automobila. Ovaj Čeh u svojoj zemlji tražen je zbog utaje poreza, a kada je na njega zapucano u JAR-u bacio se na tlo. Automobil iz kojeg su prštali meci uskoro je eksplodirao. Puške su aktivirane daljinski čim je Krejčir izašao iz svog mercedesa.

Krejčir se zajedno sa Šarićem i Gavrićem dovodio u vezu sa ubojstvom šefa južnoafričkog podzemlja Sirila Bike. Kako pišu južnoafrički listovi, Krejčir se zbog jednog poslovnog aranžmana posvađao sa Bikom. Tijekom istrage ubojstva policija je u njegovoj kući našla "listu za odstrel" s imenom Sirila Bike.

>>Hrvat optužen u Boliviji za pripremanje atentata dat će iskaz

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.