Novi incident

Kamenjem pa autom na navijače Zrinjskog

Kamenjem pa autom na navijače Zrinjskog
19.11.2012.
u 11:53
Zanemarivši policijska upozorenja, vozač automobilom oborio trojicu
Pogledaj originalni članak

Ponovno su uskrsnule riječi Ivice Osima kako je “ovakvu ligu bolje ukinuti nego je igrati” izrečene zbog neprestanog nasilja na sportskim terenima i izvan njega. Na žalost, one su još jednom dobile potvrdu svoje ispravnosti. Vraćajući se s gostovanja u Sarajevu, gdje su igrali protiv ljubimaca Hordi zla, navijači Zrinjskog napadnuti su na središnjem trgu u Konjicu, dok su usporavali na semaforu, a njihovo vozilo je kamenovano.

Klasična sačekuša

- Ovo je bio klasičan pokušaj ubojstva, kamenovanjem su željeli onesposobiti vozača, a da su u tome uspjeli, tko zna kako bismo završili. Pripremili su i bengalke, valjda da zapale autobus. Njih desetak nas je dočekalo u sačekuši. No, ni to očito nije bilo dovoljno pa je jedan od njih, naočigled policije koja ga je prethodno pokušala zaustaviti, vozilom udario i desetak metara vukao 3-4 momaka. Nismo samoinicijativno stali usred Konjica, kako se to navelo u policijskog zabilješci, priča nam jedan od skupine navijača, koji su se nalazili u dva autobusa i jednom kombiju.

- Navijači su izašli iz autobusa, a u jednom je trenutku u masu navijača “Zrinjskog” udarilo osobno putničko vozilo - renault 5, zanemarivši policijska upozorenja i naredbe da zaustavi vozilo- prepričavaju očevici. Iz policije potvrđuju da je incident s vozilom izazvao mještanin, kojega tek očekuje kaznena prijava.

Trojica navijača

- Trojica navijača su ozlijeđena u naletu automobila, a odmah im je pružena liječnička pomoć. Identitet vozača koji je skrivio ovaj incident je utvrđen pomoću zapisanih brojeva vozila, a radi se o Konjičaninu M.Š., koji se jutros dobrovoljno javio policiji”, rekao je Sead Hakalović, načelnik operativnog središta PU Konjic. Evidentiran je i napad kamenjem na vozila i, naravno, počinitelji još nisu identificirati.

Uzvratni napad

-Ljudi su ogorčeni jer svoju djecu ne mogu poslati na utakmicu, jer im se ograničava sloboda kretanja. Ogorčeni su jer su ničim izazvani napadnuti na povratku iz Sarajeva. Ljudima u BiH ograničava se sloboda kretanja. Ultrasi i Škripari već su ranije napadani i tko sada može jamčiti da neće biti nereda kada Sarajevo dođe u Hercegovinu? - kažu nam Mostarci. Nije dugo trebalo da se to i ostvari jer je ubrzo kamenovan navijački autobus koji se vraćao za Bosnu. Sudeći po posljednjim slučajevima, i to je postala naša tradicija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.