SASTANAK "ČETVORKE

Jurišić: Ostajemo privrženi Platformi

Foto: VL FOTO
Jurišić: Ostajemo privrženi Platformi
03.02.2011.
u 15:05
Djelovat ćemo u onim županijama u kojima možemo značajno djelovati da čim prije dođe ne do konstituiranja nego održavanja sjednica županijskih skupština i izbora izaslanika za Dom naroda Federacije BiH - kazao je Jurišić
Pogledaj originalni članak

Predstavnici stranaka HSP BiH, SDP BiH, Narodne stranke Radom za boljitak i SDA, potpisnica Platforme o svim važnijim pitanjima i načelima kojim će se rješavati postojeći problemi u BiH održali su danas u Mostaru sastanak tijekom kojega je bilo riječi o daljnjem zajedničkom djelovanju vezanome za tu platformu.

U izjavi za novinare predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić je kazao kako je današnjim sastankom još jedanput izražena privrženost Platformi, potpisanoj u prosincu protekle godine, te da će stranke i dalje nastaviti pregovore i "pritiske" kako bi se konstituirao Dom naroda Federacije BiH.

"Djelovat ćemo u onim županijama u kojima možemo značajno djelovati da čim prije dođe ne do konstituiranja nego održavanja sjednica županijskih skupština i izbora izaslanika za Dom naroda Federacije BiH", kazao je Jurišić, istaknuvši kako je na današnjem sastanku dogovoreno da se pošalje jedan dopis OHR-u i Izbornom povjerenstvu BiH da sukladno svojim ovlastima izvrše određene pritiske i daju zadane rokove za održavanje skupština.

"Mi smo danas razgovarali o datumu kada bi to trebalo biti, te o tome da ćemo nakon toga datuma krenuti, bez obzira šta se dogodi, u formiranje vlasti, odnosno izbora vodstva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Doma naroda i vodstva Doma naroda te vodstva Federacije BiH. Uvjereni smo kako će to biti do kraja ovoga mjeseca", kazao je Jurišić.

 Što se tiče Platforme, Jurišić je kazao kako je ona službeno uručena još nekim strankama te da se očekuje i njihov odgovor.

 "Nismo nikome uvjetovali koji je to rok, ali taj rok nije dug, i sve bi se trebalo dogoditi u idućih petnaestak dana", kazao je Jurišić.

 Glavni tajnik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao kako su na današnjem sastanku sudjelovali predstavnici političkih stranaka koje će nesumnjivo u Domu naroda Federacije BiH imati većinu, ali i većinu u Domu naroda BiH.

"Nažalost sve to nije dovoljno da deblokiramo proces uspostave vlasti jer oni koji za sebe tvrde da su bogomdani da budu jedini predstavnici vlasti uvijek i blokiraju njezino konstituiranje.
 
Mi smo se danas dogovorili da učinimo sve što je u našoj moći, da preko naših poslanika u županijskim skupštinama deblokiramo rad i izbore u tim skupštinama. Nadamo se i očekujemo od visokog predstavnika u BiH i Izbornog povjerenstva BiH da će i oni poduzeti ono što je u njihovim nadležnostima kako bi se ovaj proces deblokirao i kako bi se konačno izabrao Dom naroda Federacije BiH, što je ključ za konstituiranje vlasti i u Federaciji i u BiH", kazao je Nikšić.

 Predsjednik stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović je kazao kako proces formiranja vlasti koče stranke koje nisu potpisale "našu platformu", te da oni koji ne žele da uđu u tu platformu ne žele da se konstituira vlast.

 "Mi ćemo sada intenzivnije raditi na tome da se točno otkrije tko su ti ljudi i tko su te stranke i mi se nadamo da ćemo cijeli proces vrlo brzo privesti kraju", kazao je Ivanković Lijanović.

 Potpredsjednik SDA BiH Asim Sarajlić je kazao kako će ove stranke sve učiniti da i preostale četiri županije formiraju vlade.

 "Potpisnici platforme apsolutno funkcioniraju u skladu s platformom gdje god se to moglo postići. Ona je otvorena za sve, međutim vremena je sve manje. Građani i narodi ove zemlje očekuju od nas pomake i mi ćemo učiniti sve što je dozvoljeno zakonom da prisilimo sve odgovorne da do formiranja vlasti dođe u ovom mjesecu", kazao je Sarajlić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BR
brod11
23:11 03.02.2011.

Iz fotke se vidi zlokobna zelja za vlasti ovog necovjeka, bez obzira koju cijenu treba platiti svom velikobosnjackom sefu Lagumdziji. Jurisa Jurisic na vlast svom svojom zubarskom mastovitoscu, ne osvrcuci se na bilo sto, a najmanje sto mu hrvati nisu dali mandat za ulazak u vlast. Sramiti bi se trebao, ako ima u njemu imalo mozga. Sto ne pogleda u druge stranke kod bosnjaka i srba koje su osvojile mali broj glasova - to priznale i ne uplicu se u vlast onim bosnjackim i srpskim strankama koje su osvojile narodnu potporu. Jedna Stranka za BiH ili SBB, kao i PDP i DNS se ne uplicu izbornim pobjednicima poput SDA i SDP te SNSD i SDS. Sram da vas bude zajedno sa sitnim prevarantima lijanovicima.

VR
vrisak
23:24 03.02.2011.

Pogledajte se u zrcalo i vidite kako izdaja sija u vasim ocima, dok vi lizete tudje guzice za svoju fotelju Hrvatski narod ispasta diljem BiH, Naravno ima sakica i oni koji vas podrzavaju u vasoj stramputici u propast.... Stvarno mi se gadi kad pomislim na vas i vasu izdaju vlastitog naroda.... Kralju Zvonimire , zar nije vrijeme da ta kletva bude skinita s tvoga ispacenog naroda???

Avatar bucalo
bucalo
23:28 03.02.2011.

lijanovicu ako te ante jelavic naljutio onda to vrati njemu a nemoj zajebava t svoj narod od kojeg zivis