LOŠ POČETAK

Japanac Nishikori izbacio Čilića iz ATP turnira u Chennaiju

Foto: Reuters
Japanac Nishikori izbacio Čilića iz ATP turnira u Chennaiju
03.01.2011.
u 16:26
U Indiji je Čilić pobjedama započinjao obje prošle sezone. Sada je izgubio u svom prvom meču 2011. godine, te pritom podsjetio na sva loša izdanja i padove unutar meča koje ima
Pogledaj originalni članak

Japanac Kei Nishikori (21) pobijedio je u prvom kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju Marina Čilića, aktualnog branitelja naslova, 4-6, 7-6(0), 6-2...

U Indiji je Čilić pobjedama započinjao obje prošle sezone. Sada je izgubio u svom prvom meču 2011. godine, te pritom podsjetio na sva loša izdanja i padove unutar meča koje ima.

Ovog tjedna još uvijek 14. tenisač svijeta dobro je krenuo u meč dobivši prvi set 6-4. Suparniku nije dopustio niti jednu break-loptu, dok je Japančev servis ugrožavao u trima od pet servis-gemova, oduzevši mu jedini u petom gemu.

U prvom gemu drugog seta 22-godišnji je Međugorac poveo 40-0, ali je propustio četiri break-lopte na kraju izgubivši gem. Nakon toga počeo se mučiti i na svom servisu, te je u četvrtom gemu bio prisiljen spašavati dvije break-lopte. Do novih je prilika (uz jednu u devetom) drugi nositelj došao u 11. gemu propustivši nove tri break-prilike u vrlo dugotrajnom gemu. Svoj je servis potom uspio sigurno dobiti i izboriti tie-break, no onda je nevjerojatno pao izgubivši 7-0 uz sva četiri (!) izgubljena servisa.

Nakon toga Čilić se nije uspio vratiti. Izgubio je odmah prvi servis-gem na početku odlučujućeg seta. Poen je dobio tek pri četvrtom serviranju smanjivši na 15-40, što govori da je u nizu izgubio sedam poena na servisu.

Drugi mu je put Japanac oduzeo servis u pretposljednjemu, sedmom gemu odserviravši potom za 6-2. Čilić u trećem setu nije uhvatio niti poena na Nishikorijevu servisu. Nakon dva sata i 33 minute igre, te samo jedne iskorištene od ukupno 11 break-prilika, Čilić je predao svoj naslov.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VR
vrisak
05:49 04.01.2011.

Vecernji stvarno sto reci za ovo... Molim vas poucite vase takozvane NOVINARE da je Cilic uvjek Hrvat, a ne samo kada pobjedjuje.... Kako zaboraviti lanjske pobjede kada ste bili puni Hrvatskoga asa Marija Cilica, danas je samo MEDJUGORAC... Jeli imate imalo ponosa??? Sudeci po ovome naravno nemate...