Čitluk

Iz proračuna studentima će se dodijeliti 50.000 maraka pomoći

Foto: VL FOTO
Iz proračuna studentima će se dodijeliti 50.000 maraka pomoći
23.02.2012.
u 10:26
Pomoć studentu koji ispuni uvjete natječaja iznosit će 1000 KM godišnje, a isplaćivat će se u 10 jednakih mjesečnih obroka
Pogledaj originalni članak

Čitlučki načelnik Ivo Jerkić raspisao je javni natječaj za dodjelu novčane pomoći studentima s područja općine Čitluk za akademsku 2010./2011. Novčana pomoć iznosit će 1000 KM godišnje, a isplaćivat će se u 10 jednakih mjesečnih obroka retroaktivno od 1. listopada 2011. do 31. srpnja 2012.

Uvjeti natječaja

Ove godine će se iz proračuna Općine dodijeliti 50.000 KM pomoći, što je za 20.000 KM više nego lani. Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti studenti državljani BiH, s prebivalištem na području općine, redoviti studenti, koji studiraju na državnim fakultetima u BiH i RH, koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija i koji ne primaju stipendiju od drugoga davatelja ili studentski kredit te da nisu stariji od 26 godina. Pod posebnim uvjetima jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti studenti koji su: dijete poginuloga ili nestalog branitelja iz DR, dijete invalida DR i civilnih invalida, invalidi sa 60 posto i više invaliditeta, dijete bez jednog ili oba roditelja, dijete iz obitelji sa četvero i više djece na redovitom školovanju ili predškolske dobi, dobitnici rektorove nagrade ili dekanove nagrade, učenici generacije u SŠ, studenti s minimalnim prosjekom 4,00 ili 8,25 sveukupnog studiranja, te studenti koji pohađaju fakultet za deficitarna zanimanja (arhitektonski, geodetski, PMF – matematika i fizika i glazbena umjetnost).

Prijave studenata

Odluku o dodjeli novčane pomoći studentima donosi načelnik općine na temelju liste koju sačini općinsko povjerenstvo. Uz prijavu za dodjelu pomoći, zainteresirani studenti dužni su priložiti odgovarajuće potvrde.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.