RUKOMET

Ivana Krešić: Rukometu treba posvetiti još više pažnje

Foto: DUŠAN MUSA
Ivana Krešić: Rukometu treba posvetiti još više pažnje
06.07.2011.
u 10:05
Puno treniram, imam dobrog trenera i podršku obitelji, govori nam Ivana Krešić recept za svoj rukometni uspjeh
Pogledaj originalni članak

Uz muški pogon poznati i priznati rasadnik talenata, manje je poznato da RK Čapljina u najmlađim uzrastima ima i žensku ekipu. Iako se klub u ženskoj konkurenciji prestao natjecati ima nepunih petnaestak godina, svake godine djevojčice se upisuju u školu rukometa koja traje uglavnom pet, šest godina kada slijedi razlaz.

Brojna priznanja

Kako klub nema novca da se uključi u seniorska natjecanja, najupornije mlade rukometašice nastoje s nastavkom školovanja spojiti rukomet. Jedan od njih je Ivana Krešić, koja je nedavno proglašena najboljom igračicom na prvenstvima za kadetkinje i mlađe kadetkinje.

- Prve rukometne korake napravila sam u Čapljini kod trenera Dragana Sutona. Bilo je lijepo za tih šest godina osvojila sam nekoliko priznanja u mlađim uzrastima na turnirima i prvenstvima Herceg-Bosne. Kako sam željezna nastaviti bavljenje rukometnom odlučila sam se za medicinsku školu u Mostaru i ŽRK Katarinu. Krenulo je odlično i u školi i u rukometu. Dobila sam i priznanja, na prvenstvu Herceg-Bosne za kadetkinje bila sam najbolji strijelac, a zatim sam na prvenstvima BiH proglašena za najbolju igračicu za kadetkinje, pa i mlađe kadetkinje. Igrala sam i juniorsko prvenstvo BiH, bile smo druge iza Lokomotive, govori rukometašica koja je očekivala takva priznanja.

- Puno treniram, imamo dobrog trenera, podršku obitelji.

Rukometu više pažnje

Tihomir Čale je odličan trener, a i trenerica seniorki Antonela Pensa voli raditi s mladima, pa nas i ona podučava, govori Ivana koja ima puno planova za budućnost.

- Moje ambicije su velike, samo ne daj Bože povrede, kazala je Ivana, a onda se osvrnula i na konkurenciju.

- Najveći konkurent nam je Ljubuški gdje igra moja kolegica iz Čapljine, Katarina Pavlović. Drago mi je što je uspješna, već igra za prvu ekipu. Mislim da ima dosta nadarenih mladih rukometašica, samo bi Rukometni savez i ženskom rukometu trebao posvetiti više pažnje. Još kad bi klubovi dobili jače sponzore, sigurno bi krenulo nabolje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.