Livno

Intenzivne kontrole rada ugostiteljskih objekata u HBŽ-u

Foto: VL FOTO
Intenzivne kontrole rada ugostiteljskih objekata u HBŽ-u
19.04.2012.
u 10:36
Tri inspektora i jedan izvršitelj iz Uprave za inspekcijske poslove izvanredno izlazili na teren i kontrolirali objekte
Pogledaj originalni članak

Tri inspektora i jedan izvršitelj iz Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije prošloga vikenda, točnije u subotu i nedjelju, izvanredno su izlazili na teren i kontrolirali ugostiteljske objekte po rubnim dijelovima općina. Kada je u pitanju livanjska općina vršen je inspekcijski nadzor objekata od Lištana do Lipe.

Dopunska djelatnost

Ravnatelj županijske Uprave za inspekcijske poslove Dubravko Kovačević kazao nam je da su rezultati kontrole poražavajući jer od deset kontroliranih, čak osam ugostiteljskih objekata nije imalo odgovarajuću dozvolu za obavljanje djelatnosti.

Kovačević je istaknuo kako su objekti radili “na crno” jer su njihovi vlasnici ugostiteljsku djelatnost obavljali kao dopunsku, odnosno po zakonskoj regulativi koja je prestala važiti u svibnju 2010. godine.

- Zbog toga su izrečene mjere zabrane rada do otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, a jedan je objekt zapečaćen, kazao je ravnatelj županijske Uprave za inspekcijske poslove Dubravko Kovačević kao i to da je općinska Služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove na vrijeme obavijestila vlasnike tih objekata da prestankom važnosti zakona prestaje i važnost rješenja o dopunskoj djelatnosti u ugostiteljskim objektima, ali su unatoč tome nastavili raditi po starom.

Nastavak kontrola

S kontrolama se nastavlja i dalje, bez obzira je li u pitanju radni dan ili vikend.

Inače, za vrijeme akcije nije bilo neugodnih situacija, a inspekcija je bez pratnje policije obilazila objekte i bez većih teškoća radila svoj posao.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.