dodatne snage

I tjedan dana nakon potresa Japan broji žrtve. Radijacija lokalizirana

Foto: Reuters/PIXSELL
I tjedan dana nakon potresa Japan broji žrtve. Radijacija lokalizirana
18.03.2011.
u 07:53
WHO je objavila kako vjeruje da je širenje radijacije iz nuklearke Fukushima lokalizirano i nije opasno za zdravlje ljudi
Pogledaj originalni članak

Prije točno tjedan dana Japan su pogodili snažan potres i tsunami. Prema najnovijim podacima japanske policije, broj poginulih u potresu je 6539, a 10.259 ih je nestalo. Svih ovih dana Japan ulaže velike napore kako bi pod nadzor stavio pregrijanu nuklearnu elektranu Fukushima koja je oštećena prošlog vikenda.

Japanske vlasti šalju dodatne snage i vozila s vodenim topovima u nastojanju da spriječe taljenje reaktora. Dio nuklearke ponovno ima i električnu energiju. Reaktori 3 i 4 i dalje su u najkritičnijem stanju.

Tvrtka koja upravlja elektranom Fukushima priopćila je kako ne bi bilo nemoguće da se reaktori elektrane oblože betonom.
- Uporaba betona jest opcija, ali zasad će se nastaviti s pokušajima da se reaktori rashlade, priopćili su iz kompanije Tokyo Electric Power Co.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako vjeruje da je širenje radijacije iz nuklearke Fukushima lokalizirano i nije opasno za zdravlje ljudi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.