Rekonstrukcija

I Paravinja je bio jedan od osumnjičeni za ubojstvo Sanjanke

I Paravinja je bio jedan od osumnjičeni za ubojstvo Sanjanke
17.12.2012.
u 10:05
Pet mjeseci nakon Aminine smrti, njeni roditelji Mirsad i Zekija uputili su javno pismo svima koji mogu pomoći da se bešćutni ubojica otkrije
Pogledaj originalni članak

I ove godine je 20. svibnja, na godišnjicu podmuklog ubojstva Amine Šabanagić, koje se dogodilo još 2004. pri večernjem povratku s posla, u Sanskom Mostu bi osvanuli plakati sa slikom ove nesretne 21-godišnje djevojke, recepcionarke u hotelu “Sanus”, a obrat se u ovom zločinu dogodio upravo kada je malo tko nadao da će ubojica biti otkriven. Konačno, pritisnut dokazima, nakon osam i pol godina Admir Karabegović (30), koji s obitelji živi u Njemačkoj, priznao je: Ja sam ubio Aminu!

Zadavljena u potoku

Prema rekonstrukciji događaja, ujutro oko 5.40 sati nađena je zadavljena u plitkom potoku iza gradskog groblja Greda, svega 400 metara od kuće u kojoj je živjela s roditeljima i dvije sestre. U neposrednoj blizini kuće, na makadamskoj cesti ostala je Aminina papuča i ključ s crvenim privjeskom u obliku medvjedića, ustvari malom baterijskom lampom, što ukazuje da se nesretna djevojka očajnički borila. Nekoliko metara dalje ostao je njen sivi pleteni džemper. Prema obdukciji, lice je bilo u vodi, bez obuće i čarapa u svijetlosivim hlačama, uredno navučenim i zakopčanim, bez odjeće na gornjem dijelu tijela i s košaricama grudnjaka bijele boje, pomjerenim prema vratu. Pored njene desne noge pronađen je otisak đona obuće nepoznate osobe. Niz potok je pronađen i trag ugažene i oborene trave. Odatle je službeni pas tragač odveo policajce do nekadašnjeg kafića “Galija”, gdje je na oranici nađen isti otisak obuće.

Nije silovana

Na četvrtom prstu lijeve ruke ostao je prsten od bijelog metala, a na lijevoj naramenici grudnjaka pokidan lančić od žutog materijala. Nije imala lomova kostiju, nije bilo nasilnog niti bilo kakvog seksualnog čina. Smrt je nastala gušenjem rukama, a imala je i vidne ozljede od udarca u sljepoočnicu - Pet mjeseci nakon pokopa, njeni roditelji Mirsad i Zekija uputili su javno pismo svima koji mogu pomoći da se bešćutni ubojica privede pravdi. Ponudili su i novčanu nagradu. - Pitamo se kako ubojica danas živi, kako ga savjest služi, kako svakog dana kada ustane gleda svoje krvave ruke kojima je nečiju mladost uništio...- pisalo je u ovom potresnom pismu obitelji, koja je tragala za pitanjima tko je kobnog dana zvao na mobilni broj njenog oca (koji je koristila i Amina, op. a.) i pitao “gdje je Fadila”, zatim koga je žrtva zvala “bivši” i najavila njegov dolazak povjeravajući se radnoj kolegici sedam dana prije zločina, kao i tko je pod šifrom “April” u Amininom mobitelu zvao sa zeničke javne govornice, te tko je naknadno zvao oca ubijene djevojke na kućni broj i tražio 10.000 eura nagrade za otkrivanje identiteta zločinca.

DNK analiza

Osim ispitavnja na tisuće osoba, urađena je DNK-a analiza svih onih koji su bili sumnjive, njih oko 200, među kojima je bio i zloglasni ubojica i silovatelj Dragan Paravinja. - Dugogodišnji sam policajac i svega sam se nagledao, ali ovo ubojstvo i tragična sudbina djevojke koja je bila na pragu života, posebno mi je teško padala. Federalna uprava policije nastavlja rad na još nekoliko slučajeva nerazjašnjenih ubojstava na području Federacije- isticao je Dragan Lukač, direktor FUP-a, čiji su inspektori godinama radili i na kraju uspješno zaključili ovaj slučaju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.