KRAĐA

I iz šibenskog TLM-a ukradeno je 10 tisuća kilograma aluminija

Foto: VL FOTO
I iz šibenskog TLM-a ukradeno je 10 tisuća kilograma aluminija
23.01.2011.
u 14:01
Bizarna podudarnost na relaciji dvije sestrinske tvrtke Aluminij Mostar - TLM Šibenik jer je u isto vrijeme prijavljen nestanak po 10 tona aluminija
Pogledaj originalni članak

Bizarna podudarnost dogodila se na relaciji dvije sestrinske tvrtke Aluminij Mostar - TLM Šibenik, gdje je u isto vrijeme prijavljen nestanak po deset tona aluminija. Dok mostarski inspektori još tragaju za počiniteljima i podvrgavaju poligrafu radnike koji su bili u doticaju s plijenom, policija je u Šibeniku uhitila trojicu lopova koji su od studenoga do sredine siječnja iz ograđenog skladišta TLM-a u Ulici Narodnog preporoda ukrali deset tisuća kilograma aluminijskih profila. Radi se o maloljetniku, 24-godišnjaku i 48-godišnjaku iz Šibenika.

Kako potvrđuju iz Policijske uprave šibensko-kninske, oni su krađama TLM oštetili za 100.000 kuna. Aluminij su prodali na tržištu sekundarnih sirovina gdje su za njega utržili daleko manji iznos. Protiv njih je policija podnijela kaznene prijave zbog kaznenog djela teške krađe. S druge strane granice, kako smo pisali, još je zagonetka kako je nestalo također deset tona aluminija vrijednog 80.000 dolara iz kruga Aluminija, što se pokazalo nakon izvršene godišnje inventure. Naime, netragom je nestao skupocjeni teški “alat” koji je još prije rata nabavljen iz Francuske i koristi se za hlađenje ćelija.

Tako je ovaj slučaj i dalje pravi misterij i za iskusne inspektore, kojima također nije jasno kako je tolika količina tereta jednostavno “isparila” iz vanjskog skladišta ovog poduzeća. To pogotovo što nema tragova provale, kao ni bilo kojeg drugog nasilnog upada koji bi ukazivao na način izvršenja kaznenog djela.

- Ta dva slučaja očito nisu povezana. Radi se o pukoj podudarnosti, naveli su iz Policijske uprave Mostar.

Inače, cijena kilograma aluminija na otpadima za sekundarne sirovine u Bosni i Hercegovini iznosi tri marke, pa je, prema toj računici, minimalna zarada lopovima iznosila 30.000 maraka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.