sumnja na amerikance

Hugo Chavez: Je li SAD razvio tehnologiju kojom izaziva rak?

Foto: 'JUAN BARRETO'
Hugo Chavez: Je li SAD razvio tehnologiju kojom izaziva rak?
29.12.2011.
u 09:39
Venezuelanski predsjednik kaže da nikoga ne optužuje, no da mu je čudno što je toliko čelnika država Latinske Amerike oboljelo od karcinoma
Pogledaj originalni članak

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez sumnja kako su Amerikanci razvili tajnu tehnologiju kojom izazivaju rak kod čelnika država Latinske Amerike, piše BBC. Nakon što se i sam liječio od karcinoma ove godine, svoje je sumnje otkrio dan nakon što je objavljeno kako od raka boluje i argentinska predsjednica Cristina Fernandez.

Osim njih dvoje, predsjednik Paragvaja Fernando Lugo, te Brazila Dilma Rousseff također su bolovali od raka. Chavez kaže kako nikoga ne optužuje, no da mu je ova situacija vrlo čudna. Ipak, američku vladu je već optuživao kako ga pokušava svrgnuti s vlasti pa čak i ubiti.  

- Bi li bilo čudno da su Amerikanci razvili tehnologiju koja izaziva rak i da nitko ne zna ništa o tome? - zapitao se Chavez tijekom televizijskog govora upućenog vojnicima u vojnoj bazi.

Istaknuo je kako je američka vlada tijekom 40-tih godina prošlog stoljeća sifilisom i drugim bolestima zarazila zatvorenike u zatvoru u Guatemali, ali da se to saznalo tek prošle godine.

Našalio se kako će se sada više brinuti o predsjednicima Bolivije i Ekvadora - Evu Moralesu i Rafaelu Correi - kako i oni ne bi oboljeli o raka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.