Nogomet

HŠK Zrinjski predstavio pojačanja za novu sezonu

HŠK Zrinjski predstavio pojačanja za novu sezonu
02.08.2012.
u 09:50
Pridošli igrači najavljuju borbu za nastup u Europi
Pogledaj originalni članak

U klupskim prostorijama HŠK Zrinjskog jučer su predstavljeni novi nogometaši te momčadi. Vučina Šćepanović, Igor Aničić i Robert Grbavac po prvi put u ovoj sezoni će obući dres Zrinjskog, dok su Goran Marković i Ivan Ferenc povratnici u klub.

Krvaranje za klub

- Počeli smo sa pripremama 24. lipnja i od tada smo napravili 45 aktivnosti od kojih 39 treninga i 6 utakmica. Kroz seniorski sastav je prošlo 50 igrača, ostali smo na 23 nogometaša i danas su nam se pridružila dvojica nogometaša koji su došli nametnuti. Mislim da smo napravili jednu dobru selekciju i da smo izabrali najbolje što možemo u ovom trenutku i što je prošlo kroz Zrinjski. Glavni favoriti u Premijer ligi su momčadi koje su bile ispred nas u prošloj sezoni, ali mi ćemo probati pomrsiti račune svima njima i da zauzmemo poziciju u samom vrhu. Ovi momci koji su došli u klub i igrači koji su se dokazali u Zrinjskom čine jedan skup kvalitetan koji će sigurno polučiti jedan dobar rezultat - kazao je šef struke prve momčadi Zrinjskog, Dragan Perić. Ponovio je još jednom Perić izjavu koju je izrekao prije početka priprema.

- Tko nije spreman za Zrinjski krvariti, ne treba ni biti ovdje, ja sam spreman za Zrinjski poginuti, a oni moraju biti spremni krvariti. Tako ćemo se ponašati na svakoj utakmici bila domaća ili gostujuća i nema razloga da ne dođe do rezultata - rekao je Perić. Novopridošli nogometaš Vučina Šćepanović je izjavio:

- Sama pojačanja sigurno su ciljana i mislim da mi igrači na terenu moramo dati svoj maksimum da vratimo Zrinjskom staru slavu, da se bori za nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu, Kup, titulu i sve što ide uz to - kazao je Šćepanović.

Ambiciozne najave

Napadač Igor Aničić došao je kao pojačanje iz Leotara: - Došao sam u Zrinjski jer ovo veliki klub, koji ima ozbiljne ambicije. Imamo dobru ekipu i možemo se boriti za vrh - kazao je Aničić. Goran Marković je povratnik u momčad, a sa Zrinjskim je osvajao i naslov prvaka: - Mislim da možemo pomrsiti račune svima. Cilj je Europa, te mislim kako je sve ispod toga neuspjeh. Imamo snagu, pravog trenera i prave suradnike da to možemo ostvariti - tvrdi Marković. Još jedan povratnik u momčad je i Ivan Ferenc: - Budemo li se borili i radili na treninzima kao i dosada siguran sam da ćemo se boriti za vrh ljestvice. Momci su me odlično prihvatili i drago mi je da mogu raditi s ovakvim suigračima - kazao je Ferenc. Najnoviji nogometaš u redovima plemića je i Robert Grbavac. Ovaj mladi branič u Zrinjski je došao iz Čapljine pojačati konkurenciju: - Ovo je sigurno jedan veliki iskorak za mene. Došao sam raditi i unaprijediti sebe, momci su me dobro prihvatili tako da je do sada sve dobro - dodao je Grbavac. Na probi se u prvoj momčadi još pokušavaju nametnuti Josip Lisica i Luka Brlinić. Lisica je rođen 1993. godine i prošao je Omladinsku školu Dinama, dok je Brlinić nakon treniranja u Omladinskoj školi Varteksa sezonu proveo u austrijskom trećeligašu SV Horn. Brlinić igra na poziciji veznog igrača, a Lisica je desni bočni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.