Osijek

Hrvatska pobijedila Švedsku i osvojila Croatia kup

Foto: Goran Stanzl
Hrvatska pobijedila Švedsku i osvojila Croatia kup
08.01.2012.
u 16:37
Rukometaši Hrvatske osvojili su Croatia kup u Osijeku, posljednju provjeru prije Europskog prvenstva. Generalka je uspjela - Hrvatska je iza sebe ostavila Slovake i Šveđane, dva sudionika skorog natjecanja u Srbiji
Pogledaj originalni članak

Nakon nedoraslog Irana (41-19) i čvrste Slovačke (32-23), rukometaši su pobijedili i trećeg, najozbiljnijeg, suparnika u tri dana osječkog turnira – Švedsku 29:24 (15:11), koja je "odglumila" Island s kojim naši rukometaši za desetak dana otvaraju natjecanje u Srbiji.

- Još nisam zadovoljan s nekim stvarima u našoj igri, ali ćemo do EP-a u Srbiji sve to trebati popraviti. Ostalo nam je jos pet-šest dana i vjerujem da ćemo biti spremni za natjecanje - kazao je izbornik Slavko Goluža.

U utakmici jakih, agresivnih, obrana dijelile su se batine na obje strane, laganih pogodaka nije bilo, a Hrvatska je na prvi pogodak s krila čekala pune 24. minute.

Švedska vanjska linija nije štedjela nikoga, prednjačio je Tobias Karlsson koji je i zaradio dva isključenja. Visoki blok Šveđana probijen je tek u završnici prvog dijela, nakon što su naši odgovorili na bačenu rukavicu i zaigrali agresivnije u obrani. Serijom 6-0 Hrvatska je "minus dva", inače jedini rezultatski zaostatak na turniru uz 1:0 Iranaca, preokrenula na +4, s koliko se otišlo na odmor.

Razbranio se i Mirko Alilović, kojeg je izbornik Goluža držao na vratima svih 60 minuta, a koji je na koncu skinuo 13 lopti. Rezultatska prednost održana je u nastavku. Izbornik Slavko Goluža Šveđanima je suprotstavio istih 16 igrača kao i dan ranije protiv Slovačke, bez Ivana Balića i Drage Vukovića.

Balić je zbog prepona, a Vuković zbog bolnog ramena koje je stradalo na utakmici s Iranom, pošteđeni su i drugu uzastopnu utakmicu. Srećom, njihove ozljede ipak nisu ozbiljnije prirode i tijekom tjedna bi trebali trenirati pod punim opterećenjem.

U tri dana utakmice hrvatske rukometne reprezentacije u Osijeku je pogledalo čak 10.000 navijača, nešto slobodnih mjesta na tribinama bilo je tek protiv Irana, a ulaznica za odlučujući ogled protiv Švedske nije bilo još dva dana prije utakmice. Osijek će baza rukometašima ostati do subote kada kreću put Srbije. Večer prije, na petak 13., izbornik Slavko Goluža igračima će priopćiti koja su trojica prekobrojna.

HRVATSKA: Alilović (13), Marić -, Duvnjak 3, Lacković 6, Kopljar 2, Vori 4, Gojun -, Horvat 1 (1), Batinović -, Bičanić 1, Buntić 1, Štrlek 4 (2), Čupić 5 (2), Musa 1, Ninčević 1.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.