Futsal EP

Hrvatska izbacila Ukrajinu i plasirala se u polufinale EP-a

Foto: vl
Hrvatska izbacila Ukrajinu i plasirala se u polufinale EP-a
07.02.2012.
u 10:52
Pobjednika su odlučili kazneni udarci, a zvijezda večeri bio je naš vratar Ivo Jukić koji je obranio tri kaznena udarca
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu sa 4:2 (1:1) nakon kaznenih udaraca i plasirala se u polufinale EP-a u futsalu, gdje će igrati s boljim iz susreta Srbija - Rusija, koji se igra u utorak. Završnica se igra u Zagrebu.

Pobjednika su odlučili kazneni udarci, a zvijezda večeri bio je vratar Ivo Jukić koji je obranio tri kaznena udarca ukrajinskih igrača. Za Hrvatsku su pogađali Grcić, Jelovčić i Novak.

Manirom hladnokrvnog kockara hrvatski kapetan, vratar Ivo Jukić čitao je udarce Kondratjuka, Žurbe i Legčanova, nakon pedeset minuta krvave bitke u Spaladium areni Hrvatska je poslije izvođenja šesteraca s 4:2 (1:1) svladala Ukrajinu i ostvarila povijesni uspjeh, plasirala se u polufinale prvenstva Europe u malom nogometu.

Sada je Hrvatska vratila sve dugove, izbicila je Češku, koja nam je u nekoliko navrata zalupila vrata velike scene, srušila je Ukrajinu i vratili joj za 'ono iz Azerbejdžana' kada su pustili domaćinu i eliminirali hrvatsku vrstu.

Hrvatske se iz Splita seli u zagrebačku Arenu . Split je oborio rekord u broju gledatelja na jednoj malonogometnoj utamici na prvenstvu Europe, bacio rukavicu izazova Zagrebu.

A sami tijek utakmice s Ukrajinom, objektivno kvalitetnijom reprezentacijom od Hrvatske nije bio nimalo lagan. Nekoliko prigoda, poveli su u 18. minuti autogolom Ovsjanikova. U drugom poluvremenu Ukrajina je preuzela igru, Hrvatska se luđački bacala na glavu u obranu, ali u fazi napada nije uspjela izaći iz presinga. Ukrajina je poravnala u 30. minuti preko Čepornjaka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.