ČOVIĆ - KOSOR

Hrvati iz dijaspore više nisu moneta za potkusurivanje u RH

Foto: VL FOTO
Hrvati iz dijaspore više nisu moneta za potkusurivanje u RH
06.06.2010.
u 11:29
- Po prvi puta su Hrvati izvan Hrvatske dobili ustavnu garanciju da će biti u Hrvatskom saboru i po prvi put su dobili garancije da neće biti moneta za potkusurivanje u političkim prepucavanjima u RH - rečeno je na sastanku
Pogledaj originalni članak

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem razgovaralo je u zgradi veleposlanstva RH u Sarajevu sa izaslanstvom HDZ Hrvatske koje je predvodila predsjednica i premijerka RH Jadranka Kosor.

Na sastanku je bilo riječi o povijesnom potpisivanju sporazuma koji su 31. svibnja 2010. godine u Zagrebu potpisali Jadranka Kosor i dr. Dragan Čović - sporazumu između HDZ BiH i HDZ Hrvatske. - To je sporazum koji nas upućuje na novo vrijeme, na jedan drugačiji odnos između Hrvata u Republici Hrvatskoj i BiH. Taj sporazum vrlo jasno govori o jedinstvu hrvatskog naroda. Hrvati BiH imaju povijesnu priliku – predstojeće Opće izbore u BiH i novi Ustav. Vrijeme je da se Hrvati ponovno okupe oko svoje stožerne stranke u BiH – a to je HDZ BiH. BiH mora u potpunosti biti integrirana u euroatlantske integracije - zajednički je zaključak, te je istaknuto kako će HDZ Hrvatske podržati sve aktivnosti HDZ BiH glede predstojećih Općih izbora u BiH.

U ime HDZ Hrvatske Jadranka Kosor je ponovno zahvalila Čoviću i HDZ BiH na reakciji na dogovor oko ustavnih promjena u RH.

- Po prvi puta su Hrvati izvan Hrvatske dobili ustavnu garanciju da će biti u Hrvatskom saboru i po prvi put su dobili garancije da neće biti moneta za potkusurivanje u političkim prepucavanjima u RH. To je najveća vrijednost. Ovaj sporazum između HDZ Hrvatske i HDZ BiH nudi nešto drugo, nešto novo – jedan drugačiji način pomoći Hrvatima u BiH. Ovaj sporazum daje garanciju da će HDZ Hrvatske i HDZ BiH – dvije najjače hrvatske političke stranke u RH i BiH o tome raditi u budućnosti - istaknuto je na sastanku.

Predsjednica HDZ i premijerka RH Jadranka Kosor predvodit će izaslanstvo HDZ Hrvatske koje će 29. Lipnja nazočiti otvaranju Političke akademije HDZ BIH u Mostaru. Tom prigodom gospođa Kosor će otvoriti Političku akademiju HDZ BiH i održati prigodno predavanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
jura2010
09:02 09.06.2010.

GromCH!!! prijatelju moj; branio sam bsnu iako nije moja domovina. Hrvatska je isfinancirala velik dio rata u BOSNI i OBRANILA JE dijelom gdje je bio interes HDZ-ove Politike.A to znaci samo odrzavanje na vlasti pomocu BIRACA bosanskih drzavljana. Netko iz druge drzave TKO neplaca porez uLIJEPOJ NASOJ A ODLUCUJE!! KAKO CE ZIVJETI HRVATSKI OBVEZNI POREZNICI.. Cista utopija,tisuce i tisuce bosanskih drzavljana sa HRVATSKOM DOMOVNICOM na jaslama poreznih obveznika HRVATSKE. HDZ jedino brine o bosancima radi ODRZAVANJA SVOJE VLASTI. Pozdravljeni BOG.

GR
gromCH
01:03 08.06.2010.

Hrvati ako zelite pravu demokraciju e onda glasajte za dijasporu. Zasto sam to rekao? Mi smo prihvatili odavno ono sto vi sada trebate da imate. I to je pitanje kad ce to biti,jer mi imamo jos uljeza u drzavi. Jeli se neko bori za nas iz dijaspore da se vratimo i ulazemo vlastiti kapital. Koliko stize novca iz dijaspore u HR............................imamo nase u domovini i saljemo koliko mozemo,i radimo posao drzave jer bi ona morala socijalno dati ugrozenim.Kad ulazi u EU onda ce morat to da radi.Volim moju domovinu i toliko mi je krivo kad vidim da je unistavaju razbojnici.