Odluka o jamčevini

Hoće li se Pistorius braniti sa slobode uz određenu jamčevinu?

Foto: Reuters/PIXSELL
Hoće li se Pistorius braniti sa slobode uz određenu jamčevinu?
20.02.2013.
u 09:13
Očekuje se da će danas biti donesena odluka o tome hoće li se ovaj paraolimpijac braniti sa slobode uz određenu jamčevinu. Ako mu se bude sudilo za ubojstvo s predumišljajem, prijeti mu doživotna kazna zatvora
Pogledaj originalni članak

Oscar Pistorius jutros je došao na sud u južnoafričkoj Pretoriji u pratnji policije s plavom dekom preko glave.

Očekuje se da će danas biti donesena odluka o tome hoće li se ovaj paraolimpijac braniti sa slobode uz određenu jamčevinu. Ako mu se bude sudilo za ubojstvo s predumišljajem prijeti mu doživotna kazna zatvora. Pistoriusova obrana, u kojoj se nalaze vrhunski odvjetnici, kriminolozi, patolog te spin doktor – pred istražnim sucem zatražila je da mu se sudi po nešto blažoj kvalifikaciji optužnice, za ubojstvo bez predumišljaja.

Podsjetimo, Oscar Pistorius tereti se da je na Valentinovo ispalio četiri hica kroz zatvorena vrata kupaonice te s tri hica ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp. Jučer je pred sudom odvjetnik ovog 26-godišnjeg sportaša pročitao izjavu Pistoriusa u kojoj se izjasnio da je slučajno upucao djevojku misleći da je provalnik te da je bio uvjeren da je Reeva spavala pored njega u krevetu. No, zbog mraka u sobi nije mogao vidjeti da je nema.

 >>'Znali ste da je u kupaonici Reeva. Hladno ste je ubili nakon svađe'

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.