CCI

HBŽ: Političari ništa ne rade, ali zato redovno primaju plaće

Foto: VL FOTO
HBŽ: Političari ništa ne rade, ali zato redovno primaju plaće
26.04.2012.
u 16:37
Profesionalno angažirani zastupnici u Skupštini HBŽ-a, uz plaće i topli obrok te naknade od 100 maraka po održanoj sjednici Skupštine ili povjerenstva, primaju i zastupnički paušal od 650 maraka
Pogledaj originalni članak

- Zapanjujuća je neodgovornost političara prema građanima koji su ih birali i koji ih plaćaju, kazala je glasnogovornica CCI-ja Majda Behrem na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu \"Tomislav\" u Tomislavgradu prezentirajući izvješće o rezultatima monitoringa rada Skupštine i Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) za prva tri mjeseca ove godine.

Ona je posebno istaknula činjenicu da se HBŽ ne može ni 19 mjeseci nakon općih izbora dogovoriti oko pitanja predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine niti oko Vlade.  \"U prva tri mjeseca 2012. godine, do podnošenja ostavke predsjednika Vlade, Vlada u tehničkom mandatu održala je tri, i to telefonske sjednice na kojima su usvojene svega tri mjere u vezi s elementarnom nepogodom, a Skupština se sastala jednom, i to na polusatnoj izvanrednoj sjednici, zakazanoj da se usvoji Odluke o privremenom financiranju za prva tri mjeseca\", kazala je Behrem.

Po njezinim riječima, nakon isteka odluke o privremenom financiranju, ova se županija doveli u situaciju da se obustave svi financijski tokovi vezanih za proračun jer on još nije donesen.  \"Skandal je tim veći što su Skupština i Vlada cijelo vrijeme u kojemu nisu radili ono što im je posao i zakonska obveza, uzimali novac iz proračuna za svoje plaće i primanja. Za to vrijeme  zastupnici su zaradili ukupno 96 217 maraka neto, a članovi tehničke Vlade 76 701 marku\", kazala je glasnogovornica Behrem.

Ona je navela i podatak da profesionalno angažirani zastupnici u Skupštini HBŽ-a, uz plaće i topli obrok te naknade od 100 maraka po održanoj sjednici Skupštine ili povjerenstva, primaju i zastupnički paušal od 650 maraka. Glasnogovornica CCI-a ističe da su primanja profesionalnog zastupnika u Skupštini HBŽ-a u proteklom, a i u ovom mandatu, kreću od 2 000 do 4 000 maraka, odnosno od 3 do 5 prosječnih plaća u HBŽ-u. 

 Iz CCI-ja pozivaju zastupnike u HBŽ-u da se sjete zbog čega su i od koga su izabrani i u čijem bi interesu trebali raditi.   

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TT
ttolic
17:21 26.04.2012.

Još jedan primjer odurne političke prakse u ovoj jadnoj državi. A ko je za to kriv, zna se.