Upad iz zabave

Hakerska skupina Lulz napala stranice američkog Senata

Foto: AFP
Hakerska skupina Lulz napala stranice američkog Senata
14.06.2011.
u 08:32
Lulz je nedavno napao i stranice Sonya, Nintenda i Fox Newsa
Pogledaj originalni članak

Američki dužnosnioci objavili su kako se radi na poboljšanju sigurnosti internetskih stranica Senata nakon što je na njih izvršen hakerski napad prošlog vikenda, prenosi BBC.

Hakerski upad i službeno je potvrđen nakon što je skupina koja ga je izvela, Lulz Security, objavila kako su to učinili iz zabave i online objavila datoteke u koje su upali.

Lulz je nedavno napao i stranice Sonya, Nintenda i Fox Newsa.

Prema izjavama američkih službenika napad je registriran tijekom vikenda i poduzete su sve mjere da se zaštite podaci s napadnutih datoteka kao i spriječavanje sličnih upada u budućnosti. Prema prvim informacijama nisu napadnuti niti kompromitirani "osjetljivi" materijali. 

Lulz Security je pak u svom objavljivanju materijala s napadnutih stranica objavio kako "ne vole previše američku vladu te kako je ovo samo mali udar na njih" upitavši je li njihov napad čin agresije i rat, aludiravši na taj način na nedavne najave američke administracije kako razmatraju mogućnost da se hakerski napadi okarakteriziraju kao čin agresije i rata, te kako se na njih onda može odgovoriti svim sredstvima. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.