POŽARI

Gromovi za jednu noć pogodili i zapalili kuću i diskoteku

Gromovi za jednu noć pogodili i zapalili kuću i diskoteku
05.05.2013.
u 11:37
Diskoteka “Amadeus” u naselju Boće kod Brčkog je do temelja izgorjela u požaru, a konobar kaže da pri odlasku nije uočio ništa sumnjivo
Pogledaj originalni članak

Brčanski vatrogasci imali su od preksinoć pune ruke posla. Prvo su gasili požar na kući obitelji Ješić u naselju Mujkići, nakon što je u nju udario grom. Potom su, jedan sat iza ponoći intervenirali na objektu diskoteke “Amadeus” u susjednom Boću koju je također zahvatio požar zbog nevremena.

Ništa sumnjivo

- Diskoteka “Amadeus” u naselju Boće kod Brčkog je do temelja izgorjela u požaru koji je izbio pod još nepoznatim okolnostima - kažu iz policije. Konobar Marinko Radošević, koji je lokal, oko 23 sata, posljednji napustio, kaže da pri odlasku nije primijetio ništa sumnjivo. Dva sata kasnije, probudio ga je poslodavac Dragan Klajić i rekao mu da diskoteka gori. Vatrogasna postrojba uspjela je ugasiti vatru, ali već je bilo kasno da se bilo što od opreme spasi.

Majka zvala

Glasnogovornik Halid Emkić kaže da su policajci i protupožarni inspektor ujutro obavili očevid, a da će se o uzrocima znati više nakon završene istrage. Nije mogao potvrditi da su prilikom uviđaja pronađeni tragovi nasilnog otvaranja prednjih vrata diskoteke, kako je to izjavio jedan od očevidaca požara, a što bi opet ukazivalo da je netko podmetnuo plamen. No, policija nije našla tragove obijanja, a susjedi ističu da je žarište bilo na drugoj strani objekta. A prije ovog požara gorjela je i kuća obitelji Ješić u brčanskom naselju Mujkići. Ugroženog vlasnika Dražena Ješića, koji je u prizemlju čuo silovit udar, crne slutnje su se obistinule kad ga je majka pozvala iz susjedstva i rekla mu da je kuća u plamenu. Zanimljivo je da ova kuća ima gromobransku zaštitu, ali da je ipak došlo do pražnjenja elektriciteta kroz elektroinstalacije, što je izazvalo požar. Ješići pokušavaju zaštititi i sanirati ono što se može učiniti za prvu ruku.

- Opasnost vreba od eventualne kiše i nevremena jer je krov nezaštićen - kaže još vidno ustrašena kućanica Ana Ješić, koja je zajedno s kćeri u trenutku udara groma bile na katu kuće, ali su prošle bez ozljeda. Vatrogasci su zaustavili daljnje širenje vatre.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.