Planovi iz pritvora

General Gotovina sprema se u turistički biznis

Foto: Reuters/PIXSELL
General Gotovina sprema se u turistički biznis
31.03.2011.
u 08:20
Poduzeće čiji je suvlasnik registrirano je i za odnose s javnošću, pripremu hrane...
Pogledaj originalni članak

Obistine li se želje i nadanja optuženih, obrane i dijela javnosti pa 15. travnja Haaški sud objavi oslobađajuću presudu trojici hrvatskih generala, Ante Gotovina po povratku doma odmah će se prihvatiti posla u tvrtki Adriatik gradnja d.o.o., čiji je suvlasnik. Po podacima iz sudskog registra tvrtku je osnovao lanjskog svibnja sa svojim prijateljem i suborcem Željkom Dilberom.

– Točno je da u Zadru imamo tvrtku. Treba nešto u životu i raditi jer se od nečeg mora živjeti pa sam Anti predložio da osnujemo tvrtku. A on je to, kao dobru ideju, i prihvatio. Pokretanje zajedničkog posla sigurno dovoljno govori o mojem optimizmu da će presuda generalima biti pravedna i oslobađajuća – potvrdio nam je Željko Dilber.

Ako ne valjaš, propadaš

Tvrtka je, kaže Dilber, trenutačno u stanju mirovanja, nikakvi poslovi nisu sklapani jer se čeka dolazak iz pritvora suvlasnika Ante Gotovine. Njegove riječi potvrđuju i podaci s web-stranica Poslovne Hrvatske, gdje se vidi da tvrtka nema zaposlenih, prihoda i rashoda. Dilber kaže da nisu kontaktirani ni eventualni klijenti Adriatik gradnje, a uvjeren je i da ime generala Ante Gotovine neće doprinijeti nekom posebnom interesu budućih korisnika usluga tvrtke:

– Može ta činjenica ljudima biti zanimljiva prvih mjesec, najviše dva. A nakon toga – ako ne valjaš, propadaš – kaže Željko Dilber.

U sudskom registru navodi se da je sjedište tvrtke u Zadru, u Ulici Nikole Tesle na broju 12 b.

Adriatik gradnja d.o.o. osnovana je s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a registrirana je za cijelu lepezu djelatnosti. Uz građevinsku tu su i odnosi s javnošću, pružanje usluga u turizmu, promidžba, posredovanje, priprema i usluživanje hrane i pića, zastupanje inozemnih tvrtki, iznajmljivanje plovila...

Još nemaju ništa

S obzirom na navedene djelatnosti, Dilbera smo pitali ima li Adriatik gradnja smještajne kapacitete za turiste kojima nude i seoski i zdravstveni, lovni i wellness, pustolovni i golf-turizam... te imaju li plovila koja će iznajmljivati.

– Ne, nemamo ništa – kroza smijeh odgovara Dilber:

– Jednostavno smo u startu registrirali više djelatnosti da ne moramo poslije. Za osnivanje tvrtke Željko Dilber je od Ante Gotovine dobio sve potrebne ovjerene punomoći, kako bi ga na Trgovačkom sudu u Zadru mogao upisati kao suvlasnika, odnosno osnivača Adriatik gradnje, u kojoj Dilber ima i funkciju likvidatora. To im je, kaže, prva zajednička tvrtka, ne isključivši mogućnost da ne bude i posljednja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.