Istraga

Gastarbajter ubijen, a njegova supruga pretučena

Foto: VL FOTO
Gastarbajter ubijen, a njegova supruga pretučena
11.04.2012.
u 16:41
Osumnjičeni su uhićeni nakon što su ‘sitnili’ novčanice otuđene iz kuće, dok su dva mobitela bačena u kontejner
Pogledaj originalni članak

Jerki Joziću (45) i Admiru Rizvanoviću zvanom Talon (37) iz Brčkog određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su umiješani u brutalno razbojstvo nad supružnicima Janjom (58) i Martinom (61) Jozićem u njihovoj obiteljskoj kući u selu Boće kod Brčkog koji je podlegao od posljedica teškog premlaćivanja.

Bili u sporu

- Oni su osumnjičeni kao pomagači, dok se još traga za izravnim počiniteljem, potvrđeno je iz brčanskog Tužiteljstva. Kako doznajemo osumnjičeni su uhićeni nakon što su ‘sitnili’ novčanice od 1000 eura, koliko je otuđeno iz kuće, dok su dva ukradena mobitela bačena u kontejner. Žrtve su gastarbajteri, roditelji četvero djece, koji su dan prije zločina, u prošlu nedjelju, iz Austrije stigli u svoj rodni kraj proslaviti Uskrs s obitelji. U potrazi za dokazima policija je pretresala susjednu Jerkinu kuću, koji je inače Martinov rođak. Njih dvojica su već bili u imovinskom sporu i kobnog dana su obojica viđena na sudu jer je Jerko, za Martinova odsustva, posjekao njegovih 12 stabala iz obližnje šume.

- Sumnjiči ih se za pomaganje u razbojstvu, što nije konačna kvalifikacija djela, jer je istraga proširena, rekao je policijski glasnogovornik Halid Emkić ne želeći otkrivati ni inicijale uhićenih. Osumnjičeni Jerko Jozić već im je poznat po provalnim krađama. Ranije je boravio u Austriji, ali je deportiran u BiH zbog nekih prijestupa. Nezaposlen je i živi sam prilično skromno.

Kobni dan

- Sumnja se da su umiješani i u razbojstvo od 24. veljače, kada je, također u Boćama, teško pretučen starac Mato Dilberović zbog 400-500 KM. Maskirani razbojnici naoružani palicom, upali su u njegovu kuću dok je gledao TV i odmah ga počeli tući palicom po glavi. Braneći se, starac je rukama pokrio glavu pa su mu polomili kosti na desnoj ruci, neslužbeno tvrde istražitelji. Na istovjetan način, kobnog 2. travnja, napadnuti su nesretni supružnici Janja i Martin Jozić. Budući da su susjedi vidjeli visokog i mršavog muškarca u blizini kuće, u početku se sumnjalo da je riječ o jednom maskiranom napadaču koji je u dnevnom boravku napao i pretukao ženu i slomio joj čeljust, a potom ušao u garažu i nasrnuo na čovjeka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.