rat u libiji

Gadafijev ministar dao ostavku, Obama odobrio tajne operacije

Foto: AFP/Pixsell
Gadafijev ministar dao ostavku, Obama odobrio tajne operacije
31.03.2011.
u 08:15
Obama je navodno potpisao dokument koji obično služi da bi se Središnjoj obavještajnoj agenciji odobrile tajne operacije
Pogledaj originalni članak

Libijski ministar vanjskih poslova i jedan od Gadafijevih najbližih saveznika Musa Kusa u srijedu je napustio vladu. Po dolasku u London objavio je da ne želi više biti član Gadafijeve vlade, objavili su britanski mediji.

Pretpostavlja se da je vladu napustio u znak prosvjeda zbog napada Gadafijevih snaga na civile. Kao ministar vanjskih poslova bio je jedan od najvažnijih članova Gadafijeve vlade i njegova je uloga bila predstavljati režim u inozemstvu, što on, sudeći prema ostavci, više ne želi raditi.

Kusa je vjerojatno stigao u Veliku Britaniju kako bi zatražio utočište nakon napuštanja libijske vlade.

- Potvrđujemo da je Musa Kusa sletio na aerodrom Farnborough, 30. ožujka, doletjevši iz Tunisa. Doputovao je svojevoljno. Rekao nam je da je podnio ostavku, priopćili su iz britanskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi BBC.

Reuters je sinoć, pozivajući se na izvor u američkoj administraciji, objavio da je američki predsjednik Barack Obama potpisao dokument kojim se odobrava pomoć libijskim pobunjenicima u naoružavanju.

Obama je navodno potpisao dokument koji obično služi da bi se Središnjoj obavještajnoj agenciji (CIA) odobrile tajne operacije. To ipak ne znači nužno da će do akcije i doći. Neki strani mediji tvrde da su agenti CIA-e već u Libiji uspostavili kontakt s pobunjenicima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.