Sinovi razmetni

Fifa na ždrijeb kvalifikacija za SP potrošila 150 mil. kuna!

Foto: 'MICHAL CIZEK'
Fifa na ždrijeb kvalifikacija za SP potrošila 150 mil. kuna!
01.08.2011.
u 12:14
Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Fifa na organizaciju ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP potrošila 18 milijuna funta!
Pogledaj originalni članak

Preračunato u nama bližu valutu, to je 150 milijuna kuna! I kad se još uzme u obzir da je čitava predstava trajala oko 100 minuta, ispada da je minuta šoua iz Rio de Janeira stajala milijun i pol kuna. Kad je iznos došao u javnost, čelnici svjetske nogometne organizacije našli su se pod paljbom.

Fifa je, na račun lokalnih poreznih obveznika, novac potrošila na montažnu građevinu jer su Blatter i društvo tvrdili da u Rio de Janeiru nema prigodne zgrade koja bi mogla ugostiti više od 1000 uglednika iz svijeta nogometa. Osim za tu priliku "sklepane" građevine, novac je potrošen i na jako policijsko osiguranje, pse tragače, interventnu i specijalnu policiju te snajperiste koji su s krovova štitili skup.

Na burnim prosvjedima protiv ovakva rasipanja novca istaknuto je i da će se 20.000 ljudi morati prisilno preseliti uoči SP-a 2014., jer će njihove kuće biti srušene kako bi se mogle proširiti ceste u blizini stadiona.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.