Umaški kralj

Ferrero poput Ljubičića, od zarade kupio hotel

Foto: 'HRVOJE POLAN'
Ferrero poput Ljubičića, od zarade kupio hotel
03.08.2010.
u 08:15
Nakon finala zabavljao se u noćnom klubu gdje se u VIP separeu družio s hostesama među kojima je bila i Josipa Skoblar, kći Joška Skoblara.
Pogledaj originalni članak

Juan Carlos Ferrero lani je napustio Umag gorka okusa. Jest, igrao je u finalu, no u njemu ga je nadvisio Davidenko (6:3, 6:0). Vratio se ove godine vrlo motiviran kako bi pokazao da u finalu može blistati, što je u susretu protiv Staracea i potvrdio. Pobjednik Umaga peti je najveći španjolski tenisač svih vremena, nakon Nadala, Santane, Bruguere i Moye, a treći najveći osvajač Croatia Opena. Veći od njega bili su Muster i Moya.

Ima nešto u hrani...

Juan Carlos je u Istri osvojio 15. turnir u karijeri, pri čemu pamti i 18 poraza u finalima. Nakon što je 2003. osvojio Roland Garros, igrao u finalu US Opena i bio prvi igrač svijeta, Ferrero je imao stvaralačku stanku dugu šest godina.

Od 2003. do Casablance 2009. nije osvojio niti jedan turnir. Premda mu ova godina nije počela dobro (na Australian Openu vodio je protiv Dodiga s 2:0 i izgubio), s tri naslova jedan je od uspješnijih tenisača u 2010. godini.

– Ova mi je sezona jedna od najboljih. Dakako, ništa se ne može mjeriti s 2003. – rekao je.

Nakon što je osvojio Umag, pozvao je sve gledatelje na zabavu u noćni klub Jimmy Woo gdje se u VIP separeu družio s hostesama, među kojima je bila i Josipa Skoblar, kći bivšeg nogometaša Joška Skoblara. Kad smo ga pitali za tajnu uspješnosti španjolskoga sporta, nije nam znao posve objasniti zlatne domete nogometaša, košarkaša, biciklista, tenisača, vozača formule 1... Za tenis je rekao da je to zbog dobrih uvjeta, puno teniskih akademija i ugodne klime u kojoj se može puno trenirati i natjecati.

– Za ostale sportove mogu reći da smo ili jako nadareni ili ima nešto u hrani.

Kaže da namjerava igrati još dvije godine. Ne više jer ga bolna koljena stalno podsjećaju na to da je ušao u četvrto desetljeće. Posvetit će se vođenju ekskluzivnog hotela "Ferrero" sa pet zvjezdica koji ima u Bocairenteu, 50 minuta vožnje južno od Valencije. Prije tri godine kupio je kuću iz 19. stoljeća i preuredio je u ugostiteljski objekt s 12 luksuznih apartmana u kojima je najniža cijena 370 USD za noć. Juan Carlos uložio je 11 milijuna USD za svoj komadić raja na 12 hektara.

Ima i tenisku akademiju

– Hotel dobro posluje. Kad mene nema, vodi ga moj trener, a kada smo obojica na putu, imamo ljude koji se za njega brinu.

U rodnoj Villeni, kraj Alicantea, ima pak tenisku akademiju kojoj se također namjerava više posvetiti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.