KPZ ZENICA

Federalni premijer u zeničkom zatvoru

Foto: ZEDA
Federalni premijer u zeničkom zatvoru
31.05.2010.
u 13:24
Tijekom godinu i po u zavodima na nivou FBiH povećani su kapaciteti za više od 300 osuđenika
Pogledaj originalni članak

Premijer Vlade FBiH Mustafa Mujezinović jučer je zajedno s ministrom pravde Feliksom Vidovićem, premijerom Zeničko-dobojske županije Miralemom Galijaševićem i načelnikom Općine Zenica Husejinom Smajlovićem posjetio Kazneno- popravni zavod Zenica.

Povod posjeti bio je završetak radova na paviljonu IV u kojeg je iz federalnog proračuna uloženo 1,1 milijun maraka.

- Zadovoljan sam onim što smo vidjeli na poboljšanju uvjeta i ono što je najvažnije, na poboljšanju zatvorskih kapaciteta. Sastanak koji je bio organiziran prije nekih godinu dana urodio je plodom i upućujem pohvale resornom ministru i ljudima koji vode kazneno- popravne zavode. Bitno je da nijedan teški prekšitelj nikada nije vraćen s vrata ovog KPZ-a i to je vrlo bitno, da javnost zna i da se ne podliježe pričama koje kažu, da na tisuće teških prekršitelja hoda ulicama - rekao je premijer Mujezinović.

Paviljon IV površine je 800 metara četvornih i raspolaže s 80 mjesta za najteže osuđenike.

- Objekt ima 31 ćeliju, od jednokrevetnih do četverokrevetnih i svaka je opremljena kablovskom televizijom, tuš kabinom... Ovdje će biti osuđenici koji za vrijeme izdražavanja kazne zatvora bitno ugrožavaju sigurnost ustanove, zdravlje i život ljudi u ustanovi, krše red i disciplinu, kao i za one osobe za koje se utvrdi da su ranije poduzimane mjere i radnje ostale bezuspješne - izjavio je Nihad Spahić, direktor KPZ Zenica.

Izrazio je zahvalnost premijeru i resornom ministru jer podržavaju vizije menadžmenta KPZ Zenica da unaprijede zatvorski sistem i približe ga europskim.

Tijekom godinu i po  u zavodima na nivou FBiH povećani su kapaciteti za više od 300 osuđenika, što predstavlja oko 35 posto postojećeg kapaciteta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.