NOVO ULAGANJE

FEAL grupa dobila suvremenu upravnu zgradu

Foto: Zoran Grizelj
FEAL grupa dobila suvremenu upravnu zgradu
12.04.2012.
u 09:54
Veliki broj poslovnih partnera, prijatelja, dužnosnika okupio se jučer na otvorenju poslovne zgrade tvrtke FEAL
Pogledaj originalni članak

Širokobriješka tvrtka FEAL otvorila je jučer poslovnu zgradu koja predstavlja i veliki izložbeni eksponat proizvoda ove kompanije koja se specijalizirala u preradi aluminija u raznim oblastima industrije. 
Direktor FEAL-a Tonćo Barbarić rekao je jučer na ceremoniji otvorenja, na kojoj su se okupili brojni domaći i strani dužnosnici i gospodarstvenici, da veliki broj uzvanika potvrđuje kako FEAL vide kao iskrenog partnera i prijatelja.

Nova stranica

“Puštanjem u pogon 1400 tonske preše završeno je desetogodišnje ulaganje u proizvodnju. Stara zgrada bila je neuvjetna, oštećena od ratnih razaranja. Nova zgrada je rezultat tehnologije FEAL-ovih standarda i modernog poslovanja. Na vlastitoj zgradi isprobali smo iskustva u fasadnim sustavima”, rekao je Barbarić. Po njegovim riječima nova je zgrada projektirana za dugoročne potrebe FEAL grupe kojom će se upravljati iz središnjice u Širokome Brijegu. 
Vlasnik FEAL-a Jozo Bogdan koji je FEAL od tvrtke koja je bila na rubu opstanka prije desetak godina pretvorio u regionalnog lidera u preradi metala aluminija, izrazio je zadovoljstvo velikim brojem nazočnih te izrazio nadu za nastavkom uspješne suradnje s ovim gospodarskim gigantom. 
Nove prostorije FEAl-a s 10.500 četvornih metara korisnog prostora blagoslovio je provincijal Hercegovačke franjevačke zajednice fra Ivan Sesar. 
“Živimo u vremenu negativnih vijesti.

Sretan sam što nas okupljaju događaji koji daju nadu”, rekao je provincijal Sesar. Pri tome je vlasnik čestitao Bogdanu i svim djelatnicima izrazivši nadu da će nastavak poslovanja biti uspješan. Na kraju ceremonije čast da presječe vrpcu dobio je dugogodišnji zaposlenik FEAL-a inženjer Andrija Kožul.

Izgradnja nove upravne zgrade temeljena je na uporabi FEAL-ovih proizvoda, tako da je izgrađena prema najnovijim zahtjevima toplinske provodljivosti, te je zbog toga postala prva poslovna zgrada u BiH koja je dobila certifikat za energetsku učinkovitost s najvišom ocjenom.

Povećana proizvodnja

Za zagrijavanje zgrade koristit će se većim dijelom otpadna toplina iz peći iz pogona, a zgrada je opremljena i softverom koji će automatski regulirati zagrijavanje i klimatizaciju s upravljanjem prozorima, žaluzinama, rasvjetom. 
Na svakom koraku u zgradi dominira aluminij bilo da se radi o vratima, prozorima, pročelju, pregradnim stijenkama u unutarnjosti, ulaznim pultovima, rukohvatima na stubištu, pa i sami reklamni panoi s natpisom FEAL-a načinjeni su od aluminija koji se još obrađuje plastificiranjem.

U prošloj, 2011. godini, tvrtka FEAL ostvarila je povećanje proizvodnje i prodaje u odnosu na 2010. godinu za oko 10 posto, a u 2012. godini planiran je rast za 12 posto. FEAL Grupa danas zapošljava više od 500 djelatnika i ima svoje tvrtke u osam zemalja Europe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.