PROCES

Ejup Ganić strahuje za svoj život ukoliko bude izručen Srbiji

Foto: AFP PHOTO
Ejup Ganić strahuje za svoj život ukoliko bude izručen Srbiji
12.07.2010.
u 07:44
- Ako odem u beogradski zatvor, bit ću obješen, kaže ratni član Predsjedništva BiH
Pogledaj originalni članak

Dnevnik Sunday Telegraph donosi, kako kaže, prvi intervju s dr. Ejupom Ganićem od njegova uhićenja u londonskoj zračnoj luci Heathrow u ožujku, po tjeralici prema optužnici za ratne zločine koju su srbijanske vlasti podignule protiv njega.

- Ako odem u beogradski zatvor, bit ću obješen, kaže on. - Izgledat će kao nesretan slučaj ili će inscenirati neku vrstu samoubojstva. Nemoguće je da tamo imam pravedno suđenje. Nitko od naših bošnjačkih svjedoka neće moći svjedočiti jer će se bojati da će srpske vlasti i njih uhititi. S obzirom na nacionalističko raspoloženje u Republici Srbiji, nijedan sudac ili političar neće mi nikada osloboditi. Moja djeca me više nikada neće vidjeti ako budem poslan tamo, kazao je Ejup Ganić. Telegraph prenosi i mišljenje kćeri Ejupa Ganića, Emine Ganić:

- Srbi uhićenjem moga oca pokušavaju izjednačiti krivicu i rasplamsavaju međunacionalne napetosti u atmosferi još neriješenog pitanja - tko je kriv za rat u bivšoj Jugoslaviji. Ganićevi odvjetnici su izjavili da Republika Srbija “zloupotrebljava britansko sudstvo zahtjevom da on bude izručen Republici Srbiji“.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.