Poruka bombaša

Džohar Carnajev ostavio poruku u čamcu u kojem je pronađen

Foto: Reuters/PIXSELL
Džohar Carnajev ostavio poruku u čamcu u kojem je pronađen
17.05.2013.
u 08:58
Džohar Carnajev navodno je u čamcu u kojem je pronađen ostavio poruku "Kada napadnete jednog muslimana, napali ste sve muslimane"
Pogledaj originalni članak

Džohar Carnajev, optužen za bombaški napad na Bostonski maraton, koji je pronađen kako se krije u čamcu nekoliko dana nakon eksplozije u kojoj je poginulo troje ljudi, a ozlijeđeno 264, ostavio je pisanu poruku s opisom napada kao odmazde za američke ratove u muslimanskim zemljama, prenosi Aljazeera.

Carnajev je, prema anonimnim izvorima, u unutrašnjosti čamca olovkom ispisao poruku "kada napadnete jednog muslimana, napali ste sve muslimane" prenosi Aljazeera i navodi kako nemaju potvrdu istinitosti ove informacije.

"U suštini, poruka kaže da je napad bio odmazda za američke zločine nad muslimanima u mjestima poput Iraka i Afganistana, te da su žrtve bostonskog napada 'kolateralna šteta', na isti način kako su nedužne žrtve bile kolateralna šteta u američkim ratovima širom svijeta“, rekao je reporter CBS-a John Miller, nekadašnji glasnogovornik FBI- a, prenosi Aljazeera.

Džohar Carnajev trenutačno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Bostonu i ako bude osuđen, suočit će se s mogućom smrtnom kaznom.

>>Amerikanci optužuju Ruse da su zatajili informacije o bombašu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.